"Transparenţa va fi totală", a asigurat în parlament ministrul justiţiei Miltiades Papaioannou după dezvăluirea acestui caz de către autoritatea independentă de luptă împotriva spălării banilor, care din obligaţia de confidenţialitate nu poate dezvălui numele deputatului în cauză fără acordul parlamentului.

Transferul de bani efectuat de parlamentar în mai 2011 este legal, dar autorităţile consideră că este vorba de o problemă de morală în momentul în care toată clasa politică greacă este tot mai discreditată.

Este vorba de un act "inacceptabil într-un moment în care ţara se află în pericol/../", a declarat purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar socialist, Christos Protopappas.

Potrivit ministrului grec de finanţe Evangelos Venizelos, retragerile din bănci au atins în Grecia 65 miliarde de euro din 2009, din care 16 miliarde au fost depuse în străinătate. Potrivit ministrului, "32% din aceste 16 miliarde de euro au fost depuse în bănci din Marea Britanie şi 10% în bănci din Elveţia".
SURSA: Agerpres