Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că acestea sunt măsurile care trebuie luate în astfel de cazuri.
Din fericire avionul a reuşit a treia oară aterizarea fără probleme şi nu a fost nevoie de echipajele aflate la faţa locului, a spus dr. Arafat.
Avionul companiei aeriene din Israel, EL-AL, a aterizat de urgenţă după ce flapsurile aparatului de tipul Boeing 737-800 nu s-au deschis la prima încercare de aterizare, dar în cele din urmă aeronava a aterizat la ora 21.11, a declarat, Bogdan Donciu, consilier în probleme de aviaţie al ministrului Transporturilor, Anca Boagiu.

"Aeronava, cu 146 de pasageri la bord, inclusiv personalul, a ratat prima aterizare, deoarece nu i s-au deschis flapsurile, respectiv componentele care culisează pe aripi pentru a mări portanţa şi a reduce viteza la aterizare. Pilotul a survolat aeroportul timp de o oră, problema nu a fost remediată, dar a reuşit să aterizeze fără flapsuri, cu o viteză mai mare, pasagerii şi echipajul fiind în siguranţă", a precizat Bogdan Donciu.

O comisie a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii va investiga cauzele defecţiunii aeronavei El-AL
SURSA: Agerpres