Întrebată dacă brandul de ţară va fi schimbat în viitorul apropiat, ministrul Dezvoltării şi turismului a răspuns "Cum să îl schimbăm? Este de mare succes! Brandul de ţară este până în 2015 cel puţin. Este unul dintre cele mai de succes branduri de ţară în acest moment la nivel internaţional, a fost premiat la toate târgurile de turism unde am participat. Chiar şi SUA şi-au ales de curând un brand tot verde, tot eco. Asta înseamnă că ne-am înscris pe un trend bun, pe un trend câştigător, deci nu schimbăm brandul, dimpotrivă, îl promovăm din ce în ce mai mult pentru că, la rândul lui, brandul ne-a adus o creştere în turism de 17% în 2011".

Ministrul Elena Udrea a mai spus la Slatina că în perspectiva viitorului sezon estival se are în vedere o modernizare a Litoralului românesc şi atragerea investitorilor privaţi.

"Pentru sezonul estival, avem în continuare o luptă de dus pe Litoralul românesc, acolo unde atribuţiile sunt ale primarilor şi primarii nu ne sunt subordonaţi. Dar încercăm să curăţăm Litoralul de construcţiile ce au mai rămas după ce am demolat o parte dintre ele şi încercăm să amenajăm modern ceea ce există acum, să fie cât de cât atractiv. Să sperăm că o să găsim investitori privaţi pentru a dezvolta resorturi noi", a afirmat Udrea.

Aceasta a menţionat că şi zona de sud a ţării are potenţial turistic, în sensul existenţei unor porturi la Dunăre, unor staţiuni balneare, obiective culturale, iar ministerul promovează dezvoltarea unor parcuri şi aqua park-uri, unul dintre proiectele privind zonele de agrement urmând a fi implementat la Slatina.

"Încercăm să dezvoltăm în continuare în zona de sud a ţării, în Oltenia, turismul cultural, turismul de croazieră, profitând de prezenţa Dunării, avem infrastructură de porturi în dezvoltare acum. Turismul balnear nu mai spun, că sunt resurse nenumărate şi suntem deja în proceduri de dezvoltare a unor parcuri, aqua-park-uri. Pentru turism, care este în opinia mea cel mai important domeniu al MDTR, avem tot interesul, toată preocuparea şi credem că vom avea creştere economică în 2012 de aici, de la turism şi construcţii, bineînţeles", a conchis ministrul Elena Udrea.

Proiectul de la Slatina urmează să fie finanţat din fonduri europene, este în faţă de precontractare şi ar putea fi implementat începând din 2012, semnarea contractului de finanţare fiind preconizată pentru primele luni ale anului viitor. La Slatina urmează să fie creat un club nautic, cu zonă de servicii, terenuri de sport, restaurante, amenajarea luciului de apă pe râul Olt pentru a permite navigarea unor bărci cu vele, hidrobicilete, pontoane.
SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: