Gata, UDMR atacă Transilvania! Lovitura momentului care ar urma să se petreacă în doar câteva zile a fost dezvăluită chiar de presa maghiară. Este vorba de alegerile locale și câștigarea unei primării cheie, cea de la Târgu Mureș. Toate partidele maghiare merg pe mâna unui singur candidat care speră să dea o lovitură de proporții duminică. Este vorba de Zoltán Soós care este susţinut de UDMR şi de partide maghiare mai mici din Transilvania.

Într-un interviu acordat Magyar Nemzet și citat de Rador, Zoltán Soós susține că majoritatea doreşte astăzi o schimbare la Târgu Mureş.

„Maghiari şi români deopotrivă. Actualul primar, Dorin Florea, este atât de conştient de acest lucru, încât nici nu mai candidează. Degeaba există 13 de candidaţi, este doar unul care doreşte schimbarea şi are şi şanse. Contracandidaţii mei români cu şanse aparţin cu toţii sistemului Florea, unul dintre ei a fost şi viceprimar.

Pornind de aici, formula este simplă: cel ce doreşte schimbarea şi merge la sigur, nu îşi va da votul aiurea, ci mă va vota pe mine. Atmosfera este în schimbare, aşa arată şi sondajele. În ultimele şase luni, au devenit majoritari românii pentru care nu contează naţionalitatea primarului.

Este îmbucurător să observi în viaţa de zi cu zi că tot mai mulţi români din Târgu Mureş, personalităţi cunoscute sau oameni obişnuiţi mă susţin pe faţă. Înainte niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva. Mulţi se apropie de mine pe stradă sau îmi fac cu mâna de pe celălalt trotuar, este un sentiment înălţător. Deci acum există cerinţa şi posibilitatea pentru schimbare. Este vorba de alegerile cele mai importante din ultimii 20 de ani”, a spus candidatul în alegerile locale 2020, conform G4media.

În opinia sa, în alegeri va avea loc un vot etnic.

„Cea mai mare comunitate maghiară a Transilvaniei trăieşte la Târgu Mureş, de aceea oraşul a fost mereu important nu doar pentru UDMR, ci şi pentru maghiarii transilvăneni. Ceea ce s-a schimbat în acest an, este şansa: acum există o şansă mai mare pentru victorie decât oricând. Apreciez drept un lucru firesc ca într-o asemenea situaţie să crească şi atenţia politicii naţionale. Principalul meu rival este mâna dreaptă a actualului edil Dorin Florea, arhicunoscut pentru încheierea oricăror înţelegeri. Dar treaba mea nu este să mă ocup de înţelegerile adversarilor mei. Campania nu s-a terminat încă. În cazul în care va persista acest entuziasm pe care l-am simţit până acum, iar la 27 septembrie vor merge la vot cei ce vor schimbarea, nu vor exista probleme. Acum există o şansă reală pentru schimbare”, a spus Zoltán Soós