Potrivit estimărilor ANAT, în acest an, turismul intern va înregistra o creştere de circa 15%, iar cel de outgoing, de minim 25%. Ofertele turistice au fost prezentate de peste 300 de firme din 14 ţări.

Târgul de Turism al României (TTR), desfăşurat la ROMEXPO, între 27 şi 30 martie, unde ANAT a fost partenerul principal în organizare, a confirmat cererea crescută a românilor pentru pachetele turistice.

Potrivit datelor furnizate de ROMEXPO, numărul de participanţi la TTR a crescut cu 12%, suprafaţa expoziţiei cu 10% iar numărul de vizitatori, cu 30% faţă de ediţia precedentă – când s-au înregistrat 30.000 de vizitatori.

Printre destinaţiile interne pentru care s-a manifestat un interes crescut se numără Litoralul Mării Negre, pensiunile rurale, staţiunile montane, dar şi cele balneoclimaterice.

Printre destinaţiile externe solicitate se numără Grecia, Bulgaria, Turcia, Tunisia, Egipt, Austria, Israel etc. Printre destinaţiile noi promovate s-au numărat Portugalia, Sicilia, Slovenia, Ucraina sau Republica Moldova.

Data: 2 aprilie 2008

Sursa: Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism