„Nu am avut nicio legatură de colaborare cu SRI și nici nu am”, a spus Mihai Tudose.

El a făcut referire și la acuzațiile de plagiat care i s-au adus.

„În opinia mea, nu am plagiat. Lucrarea a fost judecată cu reglementările de acum, care nu erau în vigoare atunci. Am renunțat la diplomă, ca să nu mai existe probleme”, a explicat premierul desemnat.

Mihai Tudose a urcat în ierarhia PSD de la simplu membru FDSN în 1992 la funcția de vicepreședinte national al partidului, titulatură obținută în 2015 și pe care o ocupă și acum. A intrat în Parlament în anul 2000 și a fost ales consecutiv pentru cinci mandate deputat de Brăila. A fost ministru al Economiei atât în guvernarea Victor Ponta (2014-2015) cât și în cabinetul Sorin Grindeanu.

EvZ.ro: Studiile lui Mihai Tudose

 

Jurist de profesie, Tudose termină în 1995 Facultatea de ştiinte juridice şi administrative, U.C.D.C. Bucureşti. Urmează în 2001 un curs postuniversitar în „Management şi gestiunea afacerilor” la Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea Dunărea de Jos, din Galaţi. În același an, devine candidat la titlul de maestru în şah la Clubul „Orizont 64” Brăila.

În anul 2006, el urmează mai multe cursuri în domeniul siguranței naționale:

  • curs post-universitar în domeniul securității naționale la Colegiul Superior de Securitate Națională din cadrul SRI.
  • curs de specializare pentru cadre de conducere (SES) la Centrul European Marshall pentru Studii de Securitate Naţională – Garmisch, Germania
  • curs postuniversitare la Colegiul Naţional de Apărare – Bucureşti

În 2006-2007 face alte cursuri în aceleași domenii

  • master în Politici Economice Europene la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative – Bucureşti
  • curs postuniversitar „Managementul comunicării şi relaţii publice” la Facultatea de Ştiinţe Economice – Universitatea Dunărea de Jos – Galaţi
  • curs de specializare în Analiza și rezolvarea conflictelor armate la Georgetown University din SUA
  • curs post-universitare „Relaţii internaţionale şi integrare europeană” la Institutul Diplomatic Român din cadrul MAE
 

Doctorat retras

În anul 2010, Mihai Tudose devine Doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, Protecția infrastructurilor critice, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” din cadrul SRI. Peste doar un an este cooptat ca lector universitar la academia SRI în domeniile Protecția infrastructurilor critice și Strategii de securitate si apărare, iar în 2013 avansează pe funcția de conferențiar universitar la academia SRI pe Protecția infrastructurilor critice și Securitate națională și euroatlantică.

În anul 2016, în urma acuzațiilor de plagiat care au planat asupra doctoranzilor de la academia SRI, Mihai Tudose a cerut singur să i se retragă titlul de doctor. Îndrumătorul său de doctorat fusese  generalul Constantin Onişor.