„Întrevederea a fost formidabilă”, a declarat el la începutul unei întâlniri cu premierul britanic Theresa May, în a doua zi a summitului G20 ce se desfăşoară la Hamburg, în Germania. 

Prima întâlnire dintre preşedinţii Rusiei şi SUA, Vladimir Putin şi Donald Trump, s-a încheiat vineri seara la Hamburg, în marja summitului G20, după aproape două ore şi jumătate de discuţii. Preşedinţii american şi rus, care şi-au strâns mâna şi au afişat chipuri surâzătoare la deschiderea summitului vineri dimineaţă, şi-au început întrevederea în jurul orei locale 16:00, printr-un schimb de amabilităţi înaintea începerii discuţiei, în prezenţa presei. 

La întâlnirea dintre Putin şi Trump au asistat ministrul de externe rus Serghei Lavrov şi secretarul de stat american, Rex Tillerson. Întrevederea a avut o scurtă pauză alocată declaraţiilor de presă.

Guvernul german a postat vineri pe Facebook o înregistrare de la întâlnirea informală a liderilor G20, ce surprinde şi prima strângere de mână a preşedinţilor american şi rus, Donald Trump şi Vladimir Putin, transmite agenţia DPA.

AGERPRES