Administraţia Trump dă lo lovitură puternică și susține că nu doreşte să extindă anumite programe de ajutor instituite în martie, la începutul pandemiei, şi a solicitat Băncii centrale a SUA (Federal Reserve-Fed) să restituie sumele rămase, relatează AFP.

Considerând că unele dintre aceste programe de împrumut, destinate să sprijine funcţionarea economiei în timpul crizei, nu au fost prevăzute să fie prelungite după 31 decembrie, secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin a trimis joi o scrisoare preşedintelui Fed în care îi cere ”să returneze Trezoreriei fondurile neutilizate”. „Acest lucru va permite Congresului să realoce 455 miliarde de dolari”, a indicat el, citat de Agerpres.

Rezerva federală a reacţionat rapid cu un comunicat neobişnuit, indicând că ”ar prefera ca pachetul de măsuri de urgenţă pus în aplicare în timpul pandemiei de coronavirus să joace în continuare rolul său important în susţinerea economiei noastre încă tensionate şi vulnerabile”. Steven Mnuchin a cerut în scrisoarea sa ca alte programe să fie prelungite cu 90 de zile.

Cu doar câteva zile în urmă, președintele SUA a postat pe pagina sa de Twitter un mesaj important pentru americani privind alegerile prezidențiale. El a scris că joi va avea loc o importantă conferință de presă susținută de avocați și că toate piesele vin la locul lor.

„O importantă conferinţă de presă va avea loc azi şi va fi susţinută de avocaţi. Veţi vedea că avem cale liberă spre victorie. Toate piesele vin la locul lor”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Potrivit mesajului său, președintele Donald Trump nu renunță la ideea că alegerile prezidențiale nu au fost  pierdute.

În timp ce preşedintele republican Donald Trump refuză în continuare să îşi recunoască înfrângerea în faţa democratului Joe Biden, tot mai mulți oficiali ai administrației republicane vorbesc despre o tranziție lină către una democrată. Trump continuă însă cu îndârjire să își apere poziția.
Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi pe Twitter concedierea lui Chris Krebs, şeful Agenţiei pentru securitatea infrastructurii şi securitate informatică, care a contestat acuzaţiile de fraudare a scrutinului prezidenţial aduse de liderul de la Casa Albă, transmite AFP.

„Declaraţia recentă a lui Chris Krebs privind securitatea alegerilor din 2020 a fost extrem de inexactă, deoarece au existat nereguli şi fraude masive”, a scris preşedintele Trump. „Prin urmare, Chris Krebs a fost demis din funcţia de director al agenţiei pentru securitatea infrastructurii şi securitate informatică, cu efect imediat”.

Săptămâna trecută, această agenţie a declarat că alegerile din 2020 au fost „cele mai sigure din istoria americană”, potrivit dpa.