Traian Băsescu îl face praf pe Raed Arafat! Comandantul acțiunii a dovedit că nu este ceea ce se crede a fi, a acuzat fostul președinte.

Băsescu îl acuză pe șeful DSU că, în loc să ajute, blochează sistemul medical din România. În plus, Arafat se face, în viziunea lui Traian Băsescu, vinovat de credibilizarea acțiunilor unui guvern incompetent.

Traian Băsescu îl face praf pe Raed Arafat! ”Trebuia să zboare!”

”Este un guvern în care autoritatea nu funcționează. Le-a permis unor miniștri să acționeze independent de premier. Este absolut inadmisibil. Ce s-a întâmplat cu acel ordin este dincolo de orice imaginație.

Eu îl demiteam și pe vicepremierul care are în coordonare Ministerul Sănătății. Trebuiau să plece la pachet. Barna, dacă el e responsabil.

Trebuia să zboare și Arafat, pentru credibilizarea acțiunilor guvernului. Arafat, ca la fiecare criză, nu s-a dovedit a fi ceea ce se crede, marele salvator al României.

Arafat e un om care blochează sistemul de sănătate la nivelul de pe timpul URSS.”, a acuzat Traian Băsescu, miercuri seară, într-o emisiune televizată a postului RTV.

”Au făcut exact ceea ce blamau la Dragnea”

”Dacă ei au stabilit prin protocol că nu se poate schimba un ministru fără aprobarea partidului, au făcut exact ceea ce blamau la Dragnea. În protocolul coaliției sunt grozăvii care încalcă Constituția.

Nu cred că președintele, după campania anti-PSD, ar putea învesti un guvern PNL-PSD, deși din punct de vedere al stabilității ar fi mult mai stabil decât cel cu USR. Plus că ar veni și UDMR.

Vom fi în criză politică dacă miniștrii USR nu se duc le ședința de guvern sau la întâlnirea cu președintele.”, a mai spus Băsescu.

Trebuie precizat că Premierul Florin Cîțu a cerut, iar Președintele Klaus Iohannis a aprobat miercuri demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

USR PLUS, partidul din care face parte Voiculescu, a reacționat extrem de dur și i-a retras sprijinul politic Premierului.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea.