Agenţia de evaluare financiară S&P Global Inc este în negocieri avansate pentru a achiziţiona firma britanică IHS Markit Ltd pentru aproximativ 44 miliarde de dolari, într-o tranzacţie care ar combina doi furnizori majori de date, a anunţat duminică publicaţia Wall Street Journal (WSJ), citând surse din apropierea dosarului, transmite Reuters.

O sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul a confirmat pentru Reuters că S&P Global este aproape de cumpărarea IHS.

Tranzacţia, care ar putea fi cea mai mare din acest an, ar putea fi anunţată luni, conform informaţiilor din WSJ.

S&P Global şi IHS nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta articolul din WSJ.

Pe lângă ratinguri suverane şi de credit, S&P Global furnizează date către pieţele de capital şi de materii prime din întreaga lume, scrie Agerpres.

Compania de analize financiare IHS Markit are o capitalizare bursieră de aproximativ 36,88 miliarde de dolari, pe baza preţului acţiunilor la închiderea şedinţei de vineri, conform calculelor Reuters.

Standard&Poor’s este una dintre agenţiile care evaluează constant România

La începutul lunii noiembrie, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, vorbea despre ratingul dat de agenţia Standard&Poor’s ţării noastre.

“Poate că provocarea cea mai mare în 2020, din punct de vedere al Finanţelor, a fost să convingem investitorii străini, agenţiile de rating, Comisia Europeană că suntem un guvern responsabil şi că nu vom face ceea ce au făcut ceilalţi înaintea noastră.

Eu sunt transparent în ceea ce priveşte discuţiile mele cu instituţiile financiare. Cu toate am fost transparent şi le-am arătat atât execuţia bugetară, cât şi planurile noastre pe viitor. Şi aţi văzut că agenţiile de rating au luat în calcul, atunci când au făcut evaluarea, şi o continuitate la Ministerul Finanţelor Publice, dar şi în ceea ce priveşte guvernarea. Aşa am făcut şi cu S&P. Chiar sunt optimist că şi Standard&Poor’s va păstra ratingul României în acest an”, spunea Florin Cîţu.