Băsescu a explicat că prin amendamentele pe care le-a propus la proiectul de lege susține grațierea pentru politicienii care nu au dus bani acasă, i-au folosit în campanii și au dosare de luare de mită pentru finanțarea campaniilor electorale, pentru femeile însărcinate și cele care au în întreținere copii până la 14 ani și sunt unic întreținător și pentru cei care sunt condamnați pentru abuz în serviciu, cu mențiunea că, în acest caz, faptele comise după 1 ianuarie 2017, nu intră în grațiere.  

”Aș fi promulgat (legea grațierii dacă ar fi fost președinte – n.r.). Cu mâna pe inimă și conștient”, a declarat Traian Băsescu, scrie b1.ro.

Senatorii jurişti au votat miercuri un amendament prin care se graţiază persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă.

Senatorul PMP Traian Băsescu a propus să fie graţiată luarea de mită, explicând că mulţi oameni politici sunt acuzaţi atât de această infracţiune, cât şi de cea de abuz în serviciu pentru fapte săvârşite în campanii electorale, ‘când toate partidele s-au finanţat ilegal’.

El a susţinut că trebuie să existe un moment zero, care se poate face doar printr-o graţiere.