Traian Băsescu a vorbit la B1 TV despre ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, prin intermediul unui apel video. Liderul PMP îl consideră pe Voiculescu ”un arogant care nu are nimic în cap”.

Mai mult decât atât, fostul președinte a precizat că Vlad Voiculescu și fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru ”sunt de aceeași teapă”. Traian Băsescu a criticat decizia lui Tătaru de a se da drept un exemplu în fața lui Voiculescu, amintind că și în mandatul lui a avut loc un incendiu la un spital COVID aflat în Piatra Neamț.

Fostul președinte este de părere că Vlad Voiculescu trebuia să-și dea demisia din funcția de ministru al Sănătății.

„După ce a ars spitalul de la Piatră Neamț, Nelu Tătaru are tupeul acum să-i dea lecții lui Vlad Voiculescu. Păi sunt de aceeași teapă și unul și altul”, subliniază fostul președinte.

„Numai că unul era mai aplicat către comunicare și Voiculescu e un arogant care n-are nimic în cap despre ce înseamnă sistemul de sănătate. E aproape șocant că Nelu Tătaru vine să spună ce-a făcut el când a luat foc la Piatra Neamț și l-au și decorat pe manager”, afirmă acesta.

„Chiar ar trebui să-i fie rușine lui Nelu Tătaru”, mai spune Băsescu.

Traian Băsescu: Spitalele nu au o divizie de mentenanță

Fostul președinte a mai declarat, la B1 TV, că deși s-a cumpărat foarte multă aparatură de ultimă generație, acestea nu au o divizie de mentenanță.

„În sănătate s-a cumpărat foarte multă aparatură, aparatură de ultimă generație. Spitalele mari sunt, îndrăznesc să spun că sunt, destul de bine dotate. Marea problemă e că spitalele n-au o divizie de mentenanță”.

„Au un electriciat zburlit pe-acolo, mai au un instalator și cu asta s-a cam terminat. Ori ei trebuie să aibă o divizie de mentenanță care să prevină incidentele, să schimbe din vreme ce-i de schimbat, prize, circuite electrice, ca să nu ajungem la nenorociri”, a explicat europarlamentarul PMP.

 

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea