Șeful Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Mangalia, medicul Mihai Horia Nicolae, în vârstă de 68 de ani, a murit pe 6 ianuarie 2020. Reputatul specialist era se pare infectat cu noul coronavirus.

Medicul constănţean Mihai Horia Nicolae (68 de ani) era absolvent al Facultăţii de Medicină din Bucureşti, promoţia 1978. Dr. Nicolae era medic specialist ortopedie-traumatologie din anul 1985, la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală de la Eforie Sud, transmite Adevărul.

Cu o carieră profesională de peste 40 de ani, în decursul căreia a efectuat peste 10.000 de operaţii, acesta a realizat și prima endoproteză de şold în judeţul Constanţa, în 1987, intervenţie pe care o realiza foarte des la unitatea medicală din Eforie Sud.

Este un adevărat şoc pentru lumea medicală

Spitalul Municipal Mangalia a postat, de asemenea, un mesaj de condoleanţe, considerând vestea „un adevărat şoc pentru lumea medicală” din județ. În postarea de pe pagina de Facebook a unității sanitare se menționează că medicul Mihai Horia Nicolae „a făcut efectiv minuni pentru pacienţii săi” și a fost mereu la datorie.

„Colectivul Spitalului Municipal Mangalia anunţă cu adânca tristeţe trecerea în nefiinţă a cunoscutului medic ortoped, Horia Mihai Nicolae. Dispariţia prematură a colegului nostru este un adevărat şoc pentru lumea medicală din judeţul Constanta şi mai ales pentru Ortopedia dobrogeana.

La spitalul municipal Mangalia, dl. Dr. Nicolae activa de mai mulţi ani, timp in care a făcut efectiv minuni pentru pacienţii săi. În calitate de şef al Secţiei Ortopedie-Traumatologie, era mereu la datorie, îşi trata colegii şi pacienţii, deopotrivă, cu respect şi altruism. Întreg personalul Spitalului nostru transmite condoleanţe şi regrete eterne familiei îndurerate! Odihnă veşnică în lumea celor drepţi, dragul nostru coleg!”