O tragedie a lovit lumea boxului, după ce un pugilist american a murit după ce a fost făcut KO într-un meci fără mănuși. Luptătorul Justin Thornton, în vârstă de 38 de ani, a pierdut după doar 19 secunde partida cu comaptriotul său Dillon Cleckle.

Meciul a avut loc în statul Mississippi, în cadrul evenimentului de box fără mănuși BKFC 20, cunoscut și sub numele de ”Bare-knuckle”.

Moartea pugilistului Justin Thornton a survenit la aproape două luni după ce a fost făcut KO de Dillon Cleckle într-o luptă care a durat doar 19 secunde, dar în care victima a primit o mulțime de pumni în cap.

Potrivit publicației Mundo Deportivo, sportivul a murit în urma unei infecții care i-a ajuns în măduva oaselor și care a dus la blocarea organelor sale și implicit la deces.

Starea sa de sănătate a fost extrem de gravă imediat ce a fost pus la podea, dar inițial nu s-a crezut că se poate ajunge la o situație atât de tragică. Medicii s-au temut cel mai tare că sportivul va rămâne paralizat

Însuși președintele companiei care se ocupă de organizarea unor astfel de gale, Dave Feldman, a confirmat moartea luptătorului printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

”Am fost înștiințați cu tristețe despre moartea unuia dintre luptătorii noștri, Justin Thornton. Ne alăturăm restului comunității sporturilor de luptă și trimitem condoleanțe familiei și celor dragi. Am vorbit cu familia sa și i-am asigurat de sprijinul nostru deplin în acest moment dificil”, a declarat Feldman, potrivit Insider.

Atenție! Aceste imagini pot afecta emoțional

Fanii au reacționat! Vor oprirea galelor de box fără mănuși

După moartea lui Justin Thornton, reacțiile nu au întârziat să apară pe rețele de socializare și sute de utilizatori au cerut autorităților să anuleze acest tip de lupte fără mănuși, deoarece riscul unei tragedii de acest gen crește considerabil

Pe de altă parte, alți utilizatori au subliniat că măsurile de securitate ar trebui sporite chiar și în luptele cu mănuși, amintind că în ultimele luni au existat diverse situații tragice care au marcat lumea boxului.

Aceștia au amintit de moartea pugilistei mexicane Jeanette Zacarias, cazul lui Lenin Castillo, care a intrat în convulsii în ring după ce a fost pus la podea cu o dreaptă nimicitoare de Callum Smith, și de decesul lui Patrick Day în urma leziunilor cerebrale provocate de loviturile primite la cap într-un meci.