Doliu în lumea fotbalului. Un fost jucător de la AC Milan s-a sinucis. Motivul pentru care a luat această decizie

Seid Visin, în vârstă de 20 de ani, a ales să își pună capăt zilelor din cauza abuzurilor rasiale la care a fost supus. El a povestit motivul care l-a făcut să recurgă la acest gest într-o scrisoare lăsată înainte de a se sinucide.

Amintim că Seid Visin a fost un jucător de origine etiopiană, dar a fost adoptat de o familie din Italia.

“Nu sunt un imigrant. Am fost adoptat cand eram copil. Imi aduc aminte ca toata lumea ma iubea. Oriunde ma aflam, oriunde mergeam, lumea ma trata cu bucurie, respect si curiozitate. Acum, pare ca totul este invers. Am reusit sa-mi gasesc un loc de munca, dar a trebuit sa-l parasesc pentru ca multi oameni, in special cei batrani, refuzau sa fie serviti de catre mine. De parca nu ma simteam indeajuns de prost, ma considerau pe mine responsabil de faptul ca multi tineri italieni nu au un job.

Ceva s-a schimbat in interiorul meu. Era ca si cum imi era rusine ca sunt negru sau voi fi considerat pe nedrept imigrant. De parca trebuia sa le demonstrez oamenilor care nu ma cunosteau ca sunt ca ei, un italian alb.”, se arată în mesajul acestuia.

”Nu vreau să cerșesc milă sau durere”

În același mesaj, el a spus că îi era frică de ura pe care o vedea în ochii oamenilor față de imigranți. El a mai spus că nu dorește să cerșească milă sau durere.

”Am facut si eu glume proaste despre persoanele de culoare si imigranti pentru a evidentia ca eu nu sunt unul dintre ei. Dar era vorba de frica. Frica de ura pe care o vad in ochii oamenilor fata de imigranti.

Nu vreau sa cersesc mila sau durere, ci doar sa imi reamintesc ca suferinta prin care am trecut este doar o picatura dintr-un ocean fata de cei care prefera sa moara decat sa traiasca o viata de iad, plina de suferinta”, a fost mesajul transmis in scrisoarea lasata de Seid Visin, potrivit publicatiei italiene Corriere della Sera.

Sursa foto: Pixabay