Doliu în lumea fotbalului. Este o tragedie fără precedent. Uruguayanul Williams Martinez, cel care a evoluat în Anglia, Franța și America de Sud, s-a stins din viață la vârsta de doar 38 de ani.

Potrivit ESPN Deporters, care citează agenția EFE, cunoscutul fotbalist legitimat la Villa Teresa, echipă din liga secundă uruguayană, s-ar fi sinucis în cursul zilei de sâmbătă.

De menționat este faptul că, gestul făcut de acesta vine după câteva săptămâni în care a fost confirmat cu noul coronavirus. Mai exact, pe 23 iunie, Williams Martinez a fost testat pozitiv.

Tragicul anunță a fost făcut de Federația Uruguayană de Fotbal. Sursa citată și-a exprimat regretul dar și șocul privind moartea fotbalistului, transmițând condoleanțe familiei.

“Regretăm profund și suntem șocați de moartea jucătorului uruguayan Williams Martínez. Condoleanțele pentru familia și prietenii săi”, a transmis, pe Twitter, Federația Uruguayană de Fotbal.

Doliu în lumea fotbalului. Un fotbalist s-a sinucis

În urma tragediei din lumea sportului, toate meciurile de fotbal din Uruguay au fost suspendate, mai precizează sursa citată.

Amintim faptul că, în cariera sa de fotbalist, Williams Martinez a evoluat, printre altele, la West Bromwich Albion, Valenciennes și Reims. Pentru echipa națională a Uruguayului, acesta a bifat o selecție.

De menționat este faptul că o tragedie similară s-a produs la începutul lunii iunie în lumea fotbalului.  Seid Visin, fost jucător la grupele de juniori ale lui AC Milan și Benevento, s-a sinucis la vârsta de 20 de ani, conform informațiilor transmise de presa italiană.

Spre deosebire de jucătorul uruguayan, Seid a lăsat o scrisoare de adio atât prietenilor săi cât și psihoterapeutului care se ocupa de el,  în care a explicat că a fost victima rasismului și a vorbit despre cei ca el care „preferă să moară decât să traiască o viață de iad, plină de suferință”. Trupul neînsuflețit al fostului fotbalist a fost găsit în apartamentul său, iar Corriere Della Sera a publicat scrisoarea sa.

„Nu sunt un imigrant. Am fost adoptat când eram copil. Îmi aduc aminte că toată lumea mă iubea. Oriunde mă aflam, oriunde mergeam, lumea mă trata cu bucurie, respect și curiozitate. Acum, pare că totul este invers. Am reușit să-mi găsesc un loc de muncă, dar a trebuit să-l părăsesc pentru că mulți oameni, în special cei bătrâni, refuzau să fie serviți de către mine. De parcă nu mă simțeam îndeajuns de prost, mă considerau pe mine responsabil de faptul că mulți tineri italieni nu au un job.

Ceva s-a schimbat în interiorul meu. Era ca și cum îmi era rușine că sunt negru sau voi fi considerat pe nedrept imigrant. De parcă trebuia să le demonstrez oamenilor care nu mă cunoșteau că sunt ca ei, un italian alb.

Am făcut și eu glume proaste despre persoanele de culoare și imigranți pentru a evidenția că eu nu sunt unul dintre ei. Dar era vorba de frică. Frica de ura pe care o văd în ochii oamenilor față de imigranți.

Nu vreau să cerșesc milă sau durere, ci doar să îmi reamintesc că suferința prin care am trecut este doar o picătură dintr-un ocean față de cei care preferă să moară decât să trăiască o viață de iad, plină de suferință”, se arată în scrisoarea lăsată de fostul fotbalist, potrivit sursei citate.