Tragedie în lumea sportului după ce Eszter Jeles, o tânără jockey de origine maghiară, s-a stins din viață la doar 21 de ani. Aceasta a suferit un accident cumplit în timpul Campionatului Mondial de amatori de la Istanbul, pe data de 5 septembrie.

Tânăra participa alături de calul ei, Toms, la o cursă din cadrul Campionatului Mondial de amatori, desfășurată pe hipodromul Veliefendi din Istanbul și a suferit o căzătură fără precedent.

Timp de două săptămâni, medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva viața, însă în final, aceasta a fost declarată decedată.  Jockey Club-ul din Turcia a anunțat trista veste. Potrivit sursei citate, deși tânăra a fost operată, iar doctorii au continuat să-i administreze tratamentul, în final, sportiva a pierdut lupta.

”Imediat după accident, a fost transportată la spital pentru tratament. A fost operată a doua zi și doctorii i-au continuat tratamentul. Din păcate, Eszter Jeles și-a pierdut viața, în ciuda eforturilor cadrelor medicale”, a anunțat Jockey Club-ul din Turcia.

O ceremonie de adio în care jockeys și personalul stabil și-au adus omagiul lui Jeles a avut loc în cursul zilei de ieri la Veliefendi, unde s-a păstrat un minut de tăcere.

Tragedie în lumea sportului. O tânără de 21 de ani a murit în timpul competiției

Andrea, mama tinerei care s-a stins din viață, a ținut un discurs emoționant către mulțime, spunând că ”este foarte dificil să descriem emoțiile pe care le trăim”.

„Eszter a ales în mod special Turcia pentru călărie. Cu ani în urmă, într-o postare pe care a publicat-o pe contul ei de socializare, ea a spus: ”Dacă mor într-o zi din cauza pasiunii mele pentru viteză, nu fi trist pentru că voi râde de acel timp”.

„Suntem recunoscători tuturor celor care au avut grijă de noi, în special Clubului Jockey din Turcia, și nu vom uita niciodată sprijinul dumneavoastră”, a mai spus mama acesteia.

De menționat este faptul că Jales concurase anterior în seria Campionatului Mondial sponsorizat de Longines. A câștigat o cursă mai devreme în carte și a părut să călătorească bine în cea de-a doua călătorie,  o cursă pentru jockeys femei, atunci când s-a produs dezastrul.

În ceea ce privește premiile dobândite, tânăra sportivă a câștigat nouă câștigători din 106 plimbări plate și a fost al patrulea în 2021 Longines Fegentri World Championship Lady Rider league.

Fanii cursei și-au adus omagiul la aflarea trecerii ei  „Știri absolut sfâșietoare. Transmitem condoleanțe tuturor membrilor familiei și prietenilor lui Eszti și Clubului Maghiar de Călăreți Amatori. Nu te vom uita niciodată Eszti! Odihnește-te în pace”, a scris un fan.