Actorul din serialul american Hawaii Five-0,  Al Harrington a murit, la vârsta de 85 de ani.

Actorul american a murit marți după-amiază după ce a suferit un accident vascular cerebral săptămâna trecută, a confirmat familia sa.

„Al a fost cu adevărat un dar de la Dumnezeu. Un bărbat nobil, plin de compasiune, răbdător și blând, cu un simț al umorului înțelept și un râs mai mare decât viața, care va răsuna în inima mea până ne vom reuni”, a scris soția sa Rosa într-un declarație pentru People.

Ea a continuat: „El a fost generos, iertător, muncitor și întotdeauna gata să vorbească. El și-a iubit comunitatea și chiar mai mult, cultura. A fost cea mai mare onoare să-și reprezinte oamenii pe ecran, și să-i servim în afara ecranului. A fost ca o Icoană pentru Hawai’i, insulele noastre și oamenii ei își plâng pierderea.”

Fox News

Harrington s-a născut în Samoa Americane și crescut alături de bunica sa până când s-a mutat la Honolulu cu mama sa la vârsta de 3 ani. A absolvit liceul în 1954 și a studiat atât la Menlo College, cât și la Universitatea Stanford, unde și-a luat licența în istorie.

După absolvire, Harrington s-a întors în Hawaii și a predat la Universitatea din Hawaii. De asemenea, a lucrat ca animator profesionist în Waikiki. În 1972, a debutat în rolul de detectiv, în personajul lui Ben Kokua, în serialul de televiziune CBS Hawaii Five-0. Înainte de a deveni personaj principal în serialul,  el a apărut în mai multe episoade din sezoanele anterioare ca alte personaje din 1969.

În 2010, s-a alăturat repornirii Hawaii Five-0 și a avut un rol secundar ca Mamo Kahike.

De-a lungul anilor, Harrington a apărut și în numeroase alte emisiuni de televiziune, inclusiv Magnum, PI ; Scrubs ; și Byrds of Paradise . În 2018, a primit premiul pentru Academia Hawaii pentru Recording Arts Lifetime Achievement Award.

Sursa foto: Dreamstime