Tragedie imensă. Bărbatul care a dezvoltat primul test rapid de COVID-19, Andrew Brooks, s-a stins din viață la doar 51 de ani. Tragicul anunț a fost făcut chiar de sora sa, Janet Green, iar potrivit acesteia, bărbatul ar fi suferit un atac de cord.

De menționat este faptul că în luna aprilie a anului trecut, atunci când testele pentru noul coronavirus erau rare și rezultatele se obțineau greu, dr. Brooks a primit aprobarea de urgență a Administrației pentru Alimente și Medicamente pentru tehnica sa, care promitea să crească radical viteza și siguranța procesului de testare.

Acesta explica că noua metodă de testarea nu necesită implicarea unui lucrător medical atunci când este folosită și de asemenea urma să fie mult mai rapidă, lucru care s-a și întâmplat.

„În loc să aveți un tampon nazo- sau orofaringian care este plasat în nas sau adânc în gât, trebuie pur și simplu pusă salivă într-un tub”, a spus el pentru Bill Hemmer de la Fox News.

„Nu necesită colectarea de către un lucrător medical”, mai spunea Andrew Brooks.

Tragedie în lumea medicală

A urmat apoi o perioadă de muncă intensă. Se pare că în cele 10 luni de când Brooks a primit aprobarea, lucrătorii din domeniul sănătății au efectuat mai mult de patru milioane de teste folosind metoda sa.

De asemenea, în prezent, metoda sa rămâne unul dintre cele mai fiabile mijloace de a determina dacă cineva are coronavirus.

Potrivit CNN, Andrew Brooks, era profesor de cercetare la Universitatea Rutgers, atunci când a dezvoltat primul test rapid din salivă pentru coronavirus. Din păcate însă, atacul de cord l-a răpus mai devreme decât s-ar fi așteptat atât familia cât și colegii săi.

La doar 51 de ani, acesta s-a stins din viață.