Situaţia degenerează în Austria! S-au luat măsuri dure după un protest neautorizat. Zeci de oameni au fost amendaţi după un protest împotriva restricţiilor antiCovid.

Zeci de oameni amendaţi în Austria

Zeci de oameni au fost amendaţi în Viena după ce au participat la un protest neautorizat împotriva restricţiilor anti-coronavirus la Viena. Potrivit poliţiei, aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat în capitala Austriei pentru un “marş al coronavirusului”, în pofida interzicerii unor astfel de mobilizări.

Starea de spirit a devenit din ce în ce mai agresivă, au relatat observatori de la faţa locului. Printre participanţi s-au numărat extremişti de dreapta cunoscuţi.

Deoarece mulţi participanţi nu purtau măşti sau nu păstrau distanţa recomandată pentru a evita infecţiile cu coronavirus, poliţia a anunţat pe Twitter că protestul a fost oprit.

Când participanţii s-au deplasat spre clădirea parlamentului şi nu au respectat apelurile de dispersare, poliţia a intervenit. Au verificat datele de identificare şi au împărţit amenzi.

Vineri, poliţia a respins cererile pentru mai multe demonstraţii planificate pentru această duminică, cu până la 15.000 de participanţi la Viena.

Potrivit experienţei anterioare, exista temerea că regulile obligatorii de igienă, precum menţinerea distanţei minime între participanţi şi purtarea măştilor, vor fi ignorate, au spus poliţiştii în justificare.

Printre alţii, la manifestaţie a vrut să ia cuvântul liderul grupului parlamentar al Partidului Libertăţii, de dreapta (FPOe), Herbert Kickl.

Sâmbătă, Kickl a chemat la prudenţă pe Facebook. În acelaşi timp, însă, l-a acuzat în prealabil pe ministrul de interne pentru posibile revolte. Interzicând demonstraţiile, a spus el, astfel de consecinţe vor fi provocate, conform Agerpres.