Şoc în lumea politică din România! Un cunoscut viceprimar a fost răpus de COVID-19, cu toate că era perfect sănătos şi vaccinat.

A preferat să se trateze acasă, timp de zece zile, iar asta, cel mai probabil, i-a fost fatal

Este vorba despre Lucian Lăcătușu, viceprimarul comunei Drânceni din județul Vaslui.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani era un om perfect sănătos, sportiv şi nefumător, spun apropiaţii. Potrivit DSP Vaslui, viceprimarul se vaccinase împotriva noului coronavirus în luna mai, cu serul dezvoltat de Johnson & Johnson.

Sursa: libertatea.ro

Lucian Lăcătușu și-a anunțat colegii din primărie că se simte rău în urmă cu aproape trei săptămâni, pe 10 octombrie. Testul a relevat faptul că era infectat cu noul coronavirus. Din păcate, viceprimarul din Drânceni s-a tratat la domiciliu, iar starea sa s-a înrăutăţit după zece zile în care a stat acasă, scrie Libertatea.

“Suntem în stare de șoc. Nu ne vine să credem. (…) Vestea morții lui ne-a bulversat”

Fost vameș la Punctul de trecere a frontierei Albița, Lucian Lăcătușu era implicat şi în activitatea sportivă din zonă, ca preşedinte al unei asociaţii de fotbal. La ultimele alegeri locale, el a decis să se implice şi în administraţia locală, fiind ales consilier local în comuna Drânceni. Mai apoi, a fost votat viceprimar în aceeaşi localitate.

Primarul comunei Drânceni, Mihai Morărașu, spune că ceea ce a păţit Lucian Lăcătușu ar trebui să ne facă pe toţi să devenim mult mai responsabili.

“Suntem în stare de șoc. Nu ne vine să credem. Era un om perfect sănătos, sportiv, nefumător. După data de 10 octombrie m-a sunat să îmi spună că se simte rău și că rămâne acasă. S-a testat și a fost confirmat pozitiv.

I-am spus să meargă la spital dacă se simte rău, însă a rămas acasă. Știu că lua tratament, dar nu știu ce medicamente. S-a gândit probabil că poate învinge boala acasă. Pe 20 octombrie, m-a sunat din nou și mi-a spus că se simte tot mai rău.

Atunci am chemat ambulanța și a mers la spital. Vestea morții lui ne-a bulversat și ar trebui să ne pună pe toți pe gânduri și să fim cu toții mai responsabili”, a declarat Mihai Morărașu.