Toţi locuitorii din Bocşa, judeţul Caraş-Severin, sunt în stare de şoc la auzul veştii tragice! La doar o lună şi jumătate după ce a demisionat din funcţie, fostul primar Emanuel Dănilă a fost găsit mort în casă.

Emanuel Dănilă s-ar fi sinucis cu propria armă de vânătoare

Fostul edil renunţase la funcţie în urmă cu câteva săptămâni, se pare din cauza unor probleme medicale pe care le avea. Acum, el a fost găsit în propria pensiune, iar primele informaţii indică faptul că ar fi vorba despre o sinucidere.

Emanuel Dănilă s-ar fi sinucis cu propria armă. Fost primar deţinea în mod legal un permis port-armă pentru vânătoare.

La faţa locului au sosit de urgenţă echipaje ale Poliţiei şi Ambulanţei, care nu au mai putut face nimic decât să constate decesul. Alături de aceştia, au venit şi cei de la serviciul Criminalistică şi Procuratură, care cercetează moartea fostului primar, relatează Antena 3.

Ce spun localnicii din Bocşa despre această tragedie?

Cel care l-a găsit împuşcat pe Emanuel Dănilă în pensiunea pe care acesta o deţinea la marginea oraşului Bocşa este un membru al familiei.

Fostul primar s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultima perioadă, motiv pentru care a şi ales să renunţe la funcţia sa în urmă cu o lună şi jumătate.

Localnicii şi vecinii lui Emanuel Dănilă sunt şocaţi de faptul că fostul edil şi-ar fi putut pune capăt zilelor, mai ales că, spun ei, bărbatul era o persoană care a ajutat întotdeauna comunitatea locală și nu dădea impresia că are probleme. Totuşi, unii cunoscuţi recunosc că Dănilă părea să fie din ce în ce mai deprimat în ultima perioadă.

Mesajul transmis de Marcel Vela

Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin, a transmis următorul mesaj pe pagina de Facebook a organizaţiei:

“Camaradul nostru, Emanuel Dănilă, Manu de la Bocșa, astăzi s-a ridicat la Cer prin voința lui.

Este un gest tragic și disperat, într-o lună a durerii și a patimilor, generat de o depresie post Covid, din cauza căreia a și demisionat din funcția de Primar.

Era un om bun și harnic, un coleg sincer și devotat, un spirit liber și un rebel frumos.

Condoleanțe familiei îndurereate, alături de care noi, Filiala PNL Caraș-Severin, vom fi mereu!

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”

Primarul a demisionat din funcţie la doar şase luni după câştigarea mandatului

Emanuel Dănilă (PNL) a fost ales primar în localitatea Bocșa din Caraş-Severin la alegerile de anul trecut, însă, din cauza unor probleme de sănătate, el a demisionat în luna martie a acestui an, la circa şase luni după după ce fusese ales.

“Demisia mea din funcția de primar este motivată de strict probleme personale, care țin de sănătatea mea și a familiei mele. Aceste probleme îmi făceau imposibilă desfășurarea pe mai departe a unei bune activități profesionale la conducerea primăriei Bocșa.

Nu am dorit ca ele să aibă un impact asupra vieții cetățenilor orașului nostru, ori să afecteze imaginea Partidului Național Liberal.

Știu că pe unii poate i-am surprins cu această decizie, dar echipa PNL Bocșa are cu siguranță oameni buni care să continue munca bună începută împreună!”, transmite Emanuel Dănilă la acel moment.

Sursă foto: Dreamstime