Tragedie în România. Potrivit Salvamon Bușteni, o alpinistă cu experiență din Brașov s-a stins din viață în Muncii Bucegi, chiar de ziua ei de naștere.

De menționat este faptul că la o zi după incident, nici măcar până acum trupul tinerei nu a putut fi recuperat din cauza condițiilor meteorologice extreme.

Salvamont Bușteni precizează că alpinista a plecat singură, fără niciun partener de drum, iar după amiaza nu a mai răspuns la telefon, motiv pentru care familia a devenit îngrijorată.

În jurul orei 18.00 însă, salvamontiștii din Bușteni au primit un apel de urgență, iar deși o echipă de acolo a încercat să plece spre Vf. Caraiman, viscolul puternic i-a împiedicat.

„Pentru ca mai are o sora geamana, aceasta a vrut sa omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Din pacate, nu si-a gasit niciun partener de drum si a plecat singura in traseu. Pe la amiaza, aceasta nu a mai raspuns la telefon, iar familia a inceput sa se ingrijoreze.

Salvamontistii din Busteni si Prahova au primit apelul de urgenta in jurul orei 18.00. O echipa aflata pe platou a incercat imediat sa plece spre Vf.Caraiman dar viscolul puternic cu transport de zapada a facut imposibila deplasarea”, arată sursa citată.

Tragedie în România. Trupul tinerei decedate nu poate fi preluat

Potrivit Salvamont Bușteni, o altă echipă a încercat să o caute, însă din cauza vântului puternic, urma ei a fost pierdută. Victima a fost descoperită de abia joi dimineață, căzută pe un versant, decedată.

Sursa citată precizează că s-a solicitat ajutorul unui elicopter, însă din cauza condițiilor meteorologice, misiunea a fost anunțată. În acest context, trupul alpinistei ar urma să fie preluat doar când vremea își va reveni.

„O alta echipa a plecat din Busteni pe urmele fetei, dar cand au ajuns in zona de creasta, vantul puternic a sters urmele celei disparute si aceasta nu a putut fi gasita. Azi dimineata, pe lumina, o alta echipa a reusit sa localizeze victima. Era cazuta pe un versant SE-stic fara semne vitale.

Pentru ca terenul este foarte accidentat si accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. Dupa mai multe incercari de extragere prin troliere, misiunea a fost anulata din cauza rafalelor puternice si a riscului de avalansa generat de aeronava.

Actiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluata imediat ce conditiile meteo vor permite acest lucru”, au anunţat salavomtiştii.