Toți românii cu centrale termice trebuie să țină cont de aceste sfaturi! Pot reduce semnificativ costul facturilor

Potrivit informațiilor transmise de Trustul de economisire a energiei, peste 50% din facturile de curent din Marea Britanie țin de încălzire și apă caldă. În acest context, Wales247 a notat 5 sfaturi pe care oamenii le pot urma pentru a reduce semnificativ costurile.

Întreținerea cazanului

Chiar dacă acest lucru pare un cost suplimentar, este o investiție care ar putea ajuta la economisirea multor bani pe termen lung. Chemarea unui specialist pentru întreținerea cazanului poate elimina din timp problemele, rectificând ceva ce ar fi putut să devină ireparabil. Mai mult, întreținerea poate spori longevitatea cazanului, făcându-l astfel și mai eficient în economisirea banilor.

Izolați-vă proprietatea

Un alt truc util în economisirea de bani este izolarea. Investind în izolare, vă asigurați că temperatura produsă rămâne blocată în cameră sau casă și nu este pierdută prin pereți. Astfel, centrala lucrează mai puțin pentru a menține casa caldă, economisind bani pentru proprietar, notează sursa menționată.

Utilizați un termostat

Un termostat poate fi neprețuit în efortul de a economisi bani. Acesta ajuta la minimalizarea risipei, asigurând proprietarul că boilerul este utilizat doar atunci când este nevoie de el. Totodată, termostatul permite stabilirea unei temperaturi rezonabile și ajustarea acesteia în funcție de cameră. Aproape fiecare boiler vine la pachet cu un termostat, însă achiziționarea variantei smart poate ajuta și mai mult la economisirea banilor.

Folosiți panouri solare

Cei care doresc să treacă la următorul nivel pot alege să investească în panouri solare. În combinație cu un boiler eficient, acestea pot absorbi temperatura razelor solare, care mai apoi sunt utilizate pentru încălzirea apei și a casei. De unele singure, acestea nu au capacitatea de a oferi suficientă căldură pentru o casă cu mai multe camere. Totuși, ele pot reduce efortul depus de boiler, scăzând astfel din factură.

Treceți la un cazan mai eficient

Dacă boilerul se află la finalul duratei de viață, puteți lua în considerare achiziționarea unui noi model. În caz contrar, costul reparațiilor va continua să crească iar piesele vor deveni din ce în ce mai greu de găsit.

Sursă foto: Dreamstime