”The Obamas”, semnat de Jodi Kantor de la New York Times, va apărea marţi, 10 ianuarie, conform publicaţiei care a difuzat vineri extrase ale cărţii, notează AFP.

Jodi Kantor, care afirmă că a intervievat aproximativ 30 de foşti şi actuali membri ai echipei Obama dar şi prieteni ai cuplului, afirmă că Michelle Obama şi-a găsit cu greu locul la Casa Albă, unde s-a instalat împreună cu soţul ei şi cu cele două fiice ale cuplului la 20 ianuarie 2009.

Una din crize s-a declanşat la începutul lui 2010 între Michelle Obama şi fostul secretar general al Casei Albe Rahm Emanuel pe tema reformei sănătăţii.
În septembrie 2010, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane Robert Gibbs a protestat faţă de amestecul lui Michelle Obama în politică, înfuriindu-se după ce a fost informat în legătură cu unele obiecţii ale ”primei doamne” în domeniu.

Jodi Kantor afirmă că Michelle Obama este dispusă să apere ”iniţiative ambiţioase dar impopulare precum reforma asigurării medicale şi problema imigraţiei”, în timp ce consilierii prezidenţiali ”înclină pentru salvarea mandatelor democraţilor în Congres şi a imaginii în sondajele de opinie”, conchide sursa citată.

Sursa: Agerpres