'Modificările legislative pot fi făcute în perioada imediat următoare. Eu vă spun ce am discutat cu doamna Petrescu, ministrul de Finanţe. Putem să facem modificările legislative doar în perioada imediat următoare, iar ele vor intra în vigoare spre sfârşitul acestui an. Dar modificările, aşa cum ne-am angajat şi eu şi primul-ministru şi ministrul de Finanţe, cel puţin în faţa mea, vor fi făcute probabil în perioada imediat următoare. Eu mă refer la agricultură, pentru că despre agricultură am discutat. Sunt anumite zone care nu trebuie să intre în această categorie. Am dat exemple de platforme, anumite garduri, anumite investiţii care sunt făcute la nivel de fermă şi care, unele dintre ele, silozuri mai vechi, de exemplu, care au o valoare contabilă mult mai mare de la momentul în care s-a făcut investiţia. Ele, în momentul acesta, probabil nu au inventarierea refăcută şi atunci impozitul ar fi foarte mare', a explicat Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii susţine că aplicarea taxei pe stâlp în domeniul agricol ar putea afecta serios profitabilitatea sectorului.

'Cum spunea şi primul-ministru, taxa pe stâlp nu a vizat domeniul agriculturii. Ca atare, nu trebuie să fie afectat şi eu, atâta timp cât sunt ministru al Agriculturii, voi sprijini cât pot de mult pentru că un sector cum este agricultura, care a cunoscut o dezvoltare şi are potenţialul de a creşte în perioada imediat următoare, nu trebuie să fie afectat de astfel de impozite care pot atârna greu în balanţa fermierilor şi în obţinerea unui profit', a subliniat şeful MADR. AGERPRES