CFR transferă la Electrificare CFR serviciul de furnizare a energiei electrice pentru sectorul feroviar

CFR transferă la Electrificare CFR serviciul de furnizare a energiei electrice pentru sectorul feroviar
Ultima modificare în 1 septembrie 2014, 13:58
CFR Electrificare, filiala CNCF CFR SA, asigură, de astăzi, serviciul de furnizare şi gestionare a energiei electrice de tracţiune pentru sectorul feroviar pe toate zonele geografice deţinute de E.ON Energie România SA, ENEL Energie SA, CEZ Vânzare SA şi Electrica Furnizare SA, anunţă compania.

“Transferul activităţii de furnizare şi gestionare a energiei electrice de tracţiune pe întreaga reţea feroviară, de la CNCF CFR SA către SC Electrificare CFR SA, se realizează în conformitate cu prevederile Legii nr. 211 din 24 mai 2006, privind ratificarea Acordului de împrumut dintre Romania şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului de modernizare a reţelei energetice Feroviare (2005) şi prin respectarea Acordului de împrumut BERD din 2012, privind restructurarea financiară a CNCF CFR SA”, potrivit unui comunicat remis presei.

Conform Acordului de împrumut BERD din 2012, achiziţionarea întregii cantităţi de energie electrică necesară sistemului feroviar se va realiza prin intermediul SC Electrificare CFR SA, de pe piaţa OPCOM.

“Această măsură operaţională care are drept scop reducerea costurilor pentru energia de tracţiune va contribui în mod direct la îmbunătăţirea activităţii de transport feroviar de marfă şi de călători, în contextul în care consumul de energie de tracţiune depăşeşte 80% din consumul total înregistrat pe întreaga reţea feroviară”, a declarat Macarie Moldovan, directorul general al CFR SA, citat de Agerpres.

SC Electrificare CFR SA este filiala specializată a CNCF CFR SA care desfăşoară activitate de întreţinere, respectiv exploatarea instalaţiilor de electrificare şi furnizare de energie electrică în sectorul feroviar.

Etichete:
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News

CFR transferă la Electrificare CFR serviciul de furnizare a energiei electrice pentru sectorul feroviar

CFR transferă la Electrificare CFR serviciul de furnizare a energiei electrice pentru sectorul feroviar
Ultima modificare în 17 iunie 2014, 18:00
Compania Naţională de Căi Ferate 'CFR' a transferat societăţii Electrificare CFR serviciul de furnizare şi gestionare a energiei electrice pentru sectorul feroviar pe zonele geografice ale E.ON Energie România, Enel Energie şi CEZ Vânzare, în scopul scăderii costurilor percepute operatorilor de transport feroviar pentru consumul de energie electrică.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis miercuri AGERPRES, această măsură operaţională aplicată de CFR, prin care Electrificare CFR gestionează şi furnizează energia electrică de tracţiune pe aproximativ 60% din reţeaua feroviară, are drept scop îmbunătăţirea relaţiei de business cu clienţii companiei, prin reducerea costurilor percepute tuturor operatorilor de transport feroviar pentru consumul de energie electrică.

'CFR SA a achitat, în primele cinci luni ale acestui an, celor patru furnizori de energie electrică, obligaţii financiare în valoare totală de aproximativ 636 milioane lei, filiala noastră Electrificare preluând astfel gestionarea energiei electrice de tracţiune şi furnizarea către operatorii feroviari pe 60% din reţeaua feroviară. Vom urgenta procedura de transfer, astfel încât serviciul de furnizare şi gestionare a energiei electrice să fie asigurat în toate zonele geografice doar de SC Electrificare CFR SA', a declarat directorul general al CFR, Macarie Moldovan.

Transferul activităţii de furnizare şi gestionare a energiei electrice în sistemul feroviar, de la CFR către Electrificare CFR se realizează în conformitate cu prevederile Legii nr. 211 din 24 mai 2006, privind ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului de modernizare a reţelei energetice Feroviare (2005) şi prin respectarea Acordului de împrumut BERD din 2012, privind restructurarea financiară a CFR, conform căruia achiziţionarea întregii cantităţi de energie electrică necesară sistemului feroviar se va realiza prin intermediul societăţii Electrificare CFR, de pe piaţa OPCOM.

Electrificare CFR este filiala specializată a CFR, care desfăşoară activitate de întreţinere, respectiv exploatarea instalaţiilor de electrificare, şi furnizare de energie electrică în sectorul feroviar.

 

Sursa: Agerpres

Etichete: ,
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook