Compania reaminteşte faptul că autocarul implicat în accident era asigurat de către Omniasig Vienna Insurance Group (VIG), printr-o poliţă de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) şi o poliţă de asigurare facultativă Casco.

'În baza poliţei RCA au fost deschise 47 dosare de daună pentru cei 45 de pasageri ai autocarului şi cei doi şoferi, precum şi un dosar pe Carte Verde pentru un cetăţean din Muntenegru. 40 de cazuri au fost deja soluţionate pe cale amiabilă, două sunt în curs de soluţionare pe aceeaşi cale, iar în cadrul dosarului de daună care avea ca obiect pretenţiile de despăgubire formulate de către familia şoferului vinovat de producerea accidentului, aceste pretenţii nu au fost, din păcate, acoperite de poliţa RCA. Sperăm că şi celelalte patru cazuri să fie rezolvate pe cale amiabilă, iar dacă acest lucru nu se va realiza, este probabil ca acestea să fie soluţionate de către instanţele de judecată competente, conform prevederilor legale în vigoare', menţionează compania Omniasig într-un comunicat.

Valoarea totală a despăgubirilor acordate pentru riscurile de deces şi de vătămare corporală în cele 42 de cazuri soluţionate pe cale amiabilă şi a dosarului deschis pentru vătămarea corporală a minorului muntenegrean se ridică la 4,15 milioane de euro. De asemenea, şi pentru dosarele nesoluţionate încă, Omniasig precizează că a constituit rezerve de daună corespunzătoare.

Totodată, compania susţine că în baza poliţei CASCO, pentru acoperirile de asigurare a bagajelor, deces şi invaliditate permanentă, au fost plătite despăgubiri în valoare de 88.000 euro, conform limitelor individuale specificate în contractul de asigurare.

'Dorim să subliniem din nou că toate poliţele emise de Omniasig VIG sunt sigure şi valide şi ne menţinem angajamentul permanent de a respecta toate obligaţiile contractuale faţă de toţi clienţii noştri. Orice alte informaţii contrarii apărute în mass-media sunt nefondate, incorecte şi de natură a aduce serioase prejudicii de imagine companiei noastre', se mai spune în comunicat.

Omniasig Vienna Insurance Group este una dintre cele mai mari companii de asigurări generale din România. Astfel, capitalul social al companiei este în valoare de 439,64 milioane de lei, marja de solvabilitate disponibilă este de 229,1 milioane de lei (în condiţiile în care marja de solvabilitate minimă impusă de lege este de 151,5 milioane de lei), gradul de solvabilitate este de 151,19%, iar coeficientul de lichiditate de 1,47.

 

Sursa: Agerpres