Atunci cand fiscul spune: ceea ce legea nu interzice este permis, fiecare ar trebui sa profite de ocazie si sa aleaga ceea ce este mai avantajos pentru firma. In nici o justitie din lume, un intreprinzator nu ar trebui sa piarda daca legea este confuza.
Cand intri intr-un local pe care nu-l stii, preturile pot parea convenabile, dar la nota de plata totul se schimba. Un adaos pentru paine, altul pentru smantana sau mustar, plus spaga chelnerului, alta decat bacsisul.
In calculul celui care incaseaza banii, 1,5% va insemna intotdeauna mai mult decat 25%, chiar daca nu pare. Cand impozitul pe profit dispare si un alt procent ii ia locul, toata lumea asteapta rezultatul calculului. Desi se cunoaste procentul, termenii ecuatiei care compune noul impozit pentru microintreprinderi sunt asteptati de mai bine de o luna. Ceea ce se stie sigur este ca acestia nu vor mai trece prin Guvern, ci sunt la mana unui singur ministru: al finantelor.
Daca accepti sa platesti, chelnerul te va pacali si a doua oara. Daca vei ocoli restaurantul, se va gasi un alt ospatar sa te pacaleasca. Iar in materie de fisc nu ai de ales. Sau ai? Succes in afaceri nu inseamna numai obedienta.