Andrei Caramitru, fost consilier al preşedintelui USR, Dan Barna, a revenit cu un mesaj extrem de virulent pe Facebook. Ţinta lui a fost, de această dată, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care a criticat românii care formează un nou tribunal al poporului pe Facebook.

Caramitru l-a numit pe Tăriceanu „manechin ofilit” şi i-a transmis că românii îi urăsc pe hoţi, amintindu-i liderului ALDE că şi el a luat şpagă, dar a fost protejat de PSD în Parlament. Dacă nu ar fi fost apărat în acest mod, Tăriceanu ar fi ajuns acum la închisoare, lângă Liviu Dragnea, sugerează Caramitru.

„Și Tăriceanu s-a războit cu Facebook-ul de la tribuna parlamentului ieri. Cică duce la dezbinare și ca e un nou “tribunal al poporului”. Ăștia sunt obsedați și le e frică.

Nu măi manechinule ofilit – oamenii îi urăsc pe hoți. Cum ești și tu – ca ai luat șpagă de 1 milion EUR dar ești protejat de imunitate și de voturile pesediştilor din parlament. Altfel erai în faţa procurorilor și lângă prietenul tău Livache. Atât.”, a scris Caramitru pe pagina sa de socializare.

Mesajul lui Tăriceanu de la tribuna Parlamentului

„S-a încheiat zilele trecute competiţia electorală pentru Preşedinţie, un proces firesc, democratic, dezirabil pentru care românii eroi şi-au dat viaţa în 1989. Dincolo de alegeri, dincolo de lupta politică, dincolo de câştigători şi pierzători, am rămas cu gustul amar al dezbinării pentru că ne-am trezit împărţiţi ca şi acum 70 de ani în românii buni şi români răi, în români care merită respect şi români care trebuie dispreţuiţi pentru că nu împărtăşesc ideile celorlalţi, în români din afară şi românii dinăuntru, în fine sunt şi alte asemenea situaţii. Trăim vremuri în care pluralismul politic şi respectul pentru cel care poate nu-ţi împărtăşeşte ideile par idei subversive pentru care poţi fi condamnat în orice moment de noul tribunal al poporului de pe social media.”, este o parte a mesajului rostit de Călin Popescu-Tăriceanu de la tribuna Parlamentului.