Proprietarii au decis să declanşeze greva pentru că autorităţile au ignorat revendicările lor cu privire la îngheţarea noilor licenţe de exploatare până la adoptarea unei legislaţii mai stricte în domeniu.

În opinia lor, oferta este deja excesivă, cu 35% mai multe benzinării decât necesar, iar autorizaţiile pentru deschiderea unor noi benzinării pun în pericol activitatea celor care există în prezent.

Preşedintele asociaţiei proprietarilor de benzinării, Stathis Spartiatis, a subliniat că membrii acesteia au întreprins toate demersurile pentru a alerta autorităţile, însă fără rezultat.

În opinia sa, în Cipru există 280 de benzinării, iar conform criteriilor europene ar trebui să existe numai 170. Cu toate acestea, se deschid în continuare noi benzinării, în pofida scăderii volumului vânzărilor.

Vineri este prevăzută o întâlnire între reprezentanţi ai proprietarilor şi titulara portofoliului Internelor, Eleni Mavrou, în încercarea de a găsi o rezolvare rapidă acestei crize.

Cipru, stat membru al zonei euro, se află în plină recesiune şi aşteaptă răspunsul Bruxellesului cu privire la un plan european de salvare ce a antrenat măsuri severe de austeritate.
SURSA: Agerpres