Simona Halep a fost încurajată de Eduard Hellvig

De ziua sa, Simona Halep, care a împlinit miercuri 32 de ani, a fost încurajată de către fostul șef al Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig. Acesta a asemănat cazul sportivei cu o situație cu care s-a confruntat în cariera sa.

„La un moment dat în cariera mea în administrație am fost acuzat pe nedrept de unele fapte nedemne. Am demisionat, am renunțat la tot și am decis să lupt până în pânzele albe pentru a dovedi că sunt nevinovat.

Doi ani mai târziu, am fost achitat de orice acuzație. Nu mi-am recăpătat funcția sau anii pierduți, dar mi-am salvat demnitatea și reputația. La mulți ani, Simona Halep”, a spus Hellvig.

— Eduard Hellvig (@Eduard_Hellvig) September 27, 2023

Altfel, Ion Țiriac s-a arătat îngrijorat de deteriorarea reputației Simonei Halep în România. Potrivit lui, „de la îngerul cel mai mare, acum, încet-încet, lumea o acuză de diavol.”

Deși, „a fost numărul 1, a făcut istorie”, reputația ei are de suferit din cauza suspendării primite și din cauza acuzațiilor de dopaj.

El a amintit de contribuția sa în ce privește conturarea agențiilor anti-doping din prezent. Ion Țiriac fost unul din cei cinci delegați de Comitetul Olimpic Internațional, în anii ’90, care au format WADA (Agenția Mondială Anti-Doping).

De ziua ei, cu un ochi râde, cu altul, plânge

Azi, 27 septembrie 2023, Simona Halep împlinește 32 de ani. Pe scurt, cu un ochi râde, cu altul plânge. Fanii ei nu știu ce mesaje să îi transmită. De ziua de naștere sau de încurajare pentru că este suspendată?

Născută pe data de 27 septembrie 1991, la Constanţa, Simona Halep joacă tenis de la patru ani. Inițial, a fost antrenată de Ioan Stan. La 14 ani, a debutat în circuitul ITF. A ajuns repede între cele mai bune tinere jucătoare de tenis din întreaga lume. În 2008, a câştigat turneul de tenis de la Roland Garros, la junioare. În 2010, a pătruns în circuitul profesionist.

În 2013, a cunoscut succesul. În acel an, a câştigat şase turnee de tenis, pe toate suprafeţele. În 2014, a câștigat finala de la French Open la senioare şi finala Turneului Campioanelor. Ca profesionistă, ea a câştigat în total 24 de turnee de tenis, inclusiv două de grand slam, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019).