Mai exact, potrivit datelor publicate de Administrația Națională de Meteorologie, în intervalul 03 aprilie, ora 18:00 – 05 aprilie, ora 10:00, va fi în vigoare o averizare de Cod galben de ninsori local moderate cantitativ și viscol în zona înaltă.

Astfel, potrivit sursei citate, în intervalul menționat, în zona Carpaților Meridionali și Orientali,la altitudini în general de peste 1500 m va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

De menționat este faptul că,  o altă avertizare generală este valabilă între 02 aprilie, ora 13:00 – 05 aprilie, ora 10:00. În această perioadă sunt așteptate ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului, răcire accentuată.

ANM mai precizează că în același interval vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și în seara zilei de vineri (02 aprilie) vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat va cădea grindină.

Totodată, meteorologii subliniază faptul că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană.

Prognoza meteo pentru la munte

Cei care sunt la munte vor fi cei mai fericiți. Potrivit datelor publicate de ANM, începând cu ziua de sâmbătă, 3 aprilie, la munte, îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

În același timp, pe arii restrânse în Maramureș, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni, adică 4 aprilie, temporar se vor semnala precipitații mixte.

Va fi prezent și vântul, care va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Meridionali și Orientali, cu peste 70…80 km/h și zăpada va fi spulberată.

De menționat este faptul că, răcirea vremii va începe de vineri, 2 aprilie, treptat, în vestul, centrul și nordul țării. De sâmbătă, 3 aprilie, vremea se va răci și în sud și sud est, devenind deosebit de rece pentru această dată, la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării.