Premierul Israelului va efectua o vizită la Casa Albă. Ce discuții va purta cu Joe Biden

Presa internațională scrie că premierul israelian, Naftali Bennett, va efectua o vizită în SUA la finalul lunii august pentru a discuta cu președintele Joe Biden cu privire la contracararea riscurilor provocate de Iran.

„Este vorba de o întâlnire importantă care se va referi în principal la Iran”, a afirmat Naftali Bennett, miercuri după-amiază, potrivit site-ului Ynetnews.com.

Premierul israelian a mai spus că țara este pregătită pentru a împiedica atitudinea Iranului în regiune și pentru contracararea capablității nucleare a acesteia.

„Noi ne-am formulat politicile şi vom fi pregătiţi şi concentraţi, în spiritul parteneriatului, pentru a împiedica atitudinea beligerantă a Iranului în regiune şi pentru contracararea eforturilor Iranului de a dobândi capabilităţi nucleare”, a subliniat Naftali Bennett.

În același timp, Naftali Bennett informează că Iranul nu a fost niciodată mai aproape de a dobândi o armă nucleară, subliniind că ae un plan pentru contracararea amenințărilor și pentru apărarea Israelului.

Israelul a avertizat de multiple ori cu privire la programul nuclear al Iranului

De-a lungul timpului, premierul israelian a avertizat în mod repetat că ar putea recurge la o acţiune militară pentru distrugerea programului nuclear iranian. Israelul acuză Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program atomic civil. Guvernul Israelului se opune revenirii Statelor Unite în Acordul nuclear iranian.

William Burns, directorul Agenţiei Centrale pentru Informaţii din SUA (CIA), a efectuat săptămâna trecută o vizită oficială în Israel, pentru discuţii pe tema ameninţării strategice generate de Iran.

Statele Unite, Israelul şi Marea Britanie au atribuit Iranului atacul cu dronă asupra petrolierului MV Mercer Street, comis pe 30 iulie în Marea Arabiei, în largul Omanului, şi soldat cu moartea unui cetăţean român şi a unui britanic. Israelul, Statele Unite şi Marea Britanie au avertizat că va exista o „ripostă colectivă” faţă de acest atac.

Israelul a anunţat că atacul cu dronă asupra petrolierului a fost comis de Gardienii Revoluţiei din Iran. Premierul Naftali Bennett a avertizat că Israelul este pregătit să acţioneze şi unilateral împotriva Iranului ca ripostă la atac. Administraţia Joseph Biden a avertizat că Iranul va fi tras la răspundere pentru atacul asupra petrolierului MV Mercer Street.

Sursa foto: Dreamstime