"Cu siguranţă va fi revocat din funcţie şi vom căuta o soluţie pentru înlocuirea domniei sale", a spus Sulfina Barbu întrebată fiind ce măsură imediată va fi luată în cazul lui Silviu Bian, arată Agerpres.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, sâmbătă, că nu a fost informată cu privire la reţinerea de către DNA a şefului Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, Silviu Bian, dar i-a atenţionat pe funcţionarii din minister că nu va tolera niciun fel de fapte de corupţie.

"Fiecare trebuie să răspundă pentru faptele lui. Nu am fost informată cu privire la acest caz. Nu a fost niciun lucru care să-mi atragă atenţia cu privire la activitatea lui din ultimele trei săptămâni. Sunt convinsă că instituţiile statului îşi vor face treaba şi vor prezenta exact ce s-a întâmplat", a declarat Sulfina Barbu. Ea i-a atenţionat pe toţi angajaţii din Ministerul Muncii şi din instituţiile subordonate că nu au dreptul să afecteze imaginea instituţiei.

Procurorii structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au efectuat, sâmbătă, o acţiune la Braşov, în urma căreia a fost prins în flagrant şeful Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Silviu Bian, în timp ce primea suma de 80.000 de lei de la unii subalterni. Aceştia au oferit suma respectivă pentru a-şi păstra funcţiile în cadrul instituţiei, în condiţiile în care unele posturi din Agenţie urmau să fie desfiinţate, conform DNA.

 Potrivit reprezentantului DNA Bucureşti, Gabriela Balaban, acţiunea este în desfăşurare, procurorii efectuând percheziţii în mai multe locaţii în vederea ridicării de documente.