Aproximativ 30 milioane de locuri de muncă au fost pierdute în timpul crizei financiare, a explicat şeful FMI, dar este o cifră redusă comparativ cu 400 milioane de locuri de muncă care trebuie puse la dispoziţia tinerilor din întreaga lume.

Strauss-Kahn a declarat că economiile din Asia ar trebui să majoreze ratele dobânzilor şi să încetinească creşterea preţurilor pe piaţa imobiliară şi influxurile de bani din statele avansate.

Economiile din Asia se confruntă cu riscul supraîncălzirii, a avertizat directorul general al FMI, deoarece majorarea preţurilor ameninţă să afecteze creşterea economică semnificativă a regiunii.

‘Riscul supraîncălzirii este cu certitudine unul semnificativ, ceea ce înseamnă că statele trebuie să înăsprească fiscalitatea’, a afirmat Strauss-Kahn.

Acesta a explicat că politicile monetare relaxate adoptate în Vest pentru stimularea consumului au dus la intrări semnificative de capital în statele emergente din Asia, care au condus redresarea economiei mondiale. Presiunile inflaţioniste sunt evidente în ţări ca India, China, Indonezia şi Singapore.
SURSA: Agerpres