Potrivit unui studiu Roland Berger Strategy Consultants, valoarea estimata a pietei de telecomunicatii din Romania pentru anul 2002 se ridica la doua miliarde de dolari, comparativ cu 1,7 miliarde de dolari in 2001 si 1,5 miliarde de dolari in 2000. Potrivit aceluiasi studiu, cea mai mare pondere in structura pietei de telecomunicatii era detinuta de segmentul telefoniei fixe – 47%, urmat de sectorul telefoniei mobile – 40,2% si cel al transmisiilor de date, acces Internet si servicii CATV – 12,8%.

Licitatie pentru informatizarea Primariei Bucuresti

Companiile Intrarom Bucuresti, Hewlett-Packard Austria si Fujitsu-Services Marea Britanie au depus oferte pentru realizarea sistemului informatic integrat al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB). ,,Caietul de sarcini pentru participarea la licitatie a fost achizitionat de 29 de firme. Perioada in care firmele isi vor mentine oferta valabila este de 120 de zile, timp in care comisia de licitatie va stabili oferta castigatoare. Atribuirea contractului de furnizare va avea la baza criteriul: cea mai buna oferta din punct de vedere tehnico-economic,,, a declarat Ioana Raicu, directorul Directiei Dezvoltare Sisteme Informatice din cadrul PMB. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea ofertei a fost elaborata impreuna cu specialistii firmei de consultanta Associates in Rural Development (ARD) din SUA.

GameCube a surclasat Xbox

Grupul nipon Nintendo a vandut, in 2002, in Europa, 1,5 milioane de console video GameCube, pastrandu-si locul al doilea pe piata europeana de console video, intens disputata . De asemenea, Nintendo a mai vandut trei milioane de terminale portabile Gameboy Advance, tot in Europa. Datorita acestor rezultate, Nintendo si-a mentinut pozitia a doua pe piata europeana, fiind cu mult in urma consolei PlayStation 2 a firmei Sony, dar devansand produsul Xbox de la Microsoft. Analistii sustin ca GameCube si Xbox se afla intr-o competitie stransa pentru locul al doilea.