In cadrul festivalului web-ului romanesc, Internetics, www.e-transport.ro a fost premiat pentru cel mai bun site de afaceri in ce priveste scopul, misiunea si utilitatea, memorabilitatea, valoarea de principiu, valoarea continutului, finalitatea, usurinta in utilizare, accesibilitatea si claritatea designului.
Site-ul www.e-transport.ro, produs de Active Soft, ofera servicii de transport si logistica, adresandu-se atat transportatorilor, care gasesc aici marfa, adica mai multe curse si deci un profit mai mare, cat si comerciantilor, care se informeaza despre capacitatile de transport disponibile, selectand intr-un timp record pretul cel mai bun. 634 de transportatori si 514 de firme apeleaza la serviciile furnizate de aceasta piata electronica ori prin servicul gratuit UST Start ori pe baza abonamentului FST Complet de
15 dolari/luna. 10% din utilizatori sunt companii straine din tari ca Lituania, Spania, Rusia, Ungaria,
Germania, Anglia, Grecia, Letonia.

Telefonie fixa prin RCS & RDS
Incepand cu 1 ianuarie 2003, grupul RCS & RDS se va lansa pe piata romaneasca si ca operator de
telefonie fixa pentru convorbiri locale, interurbane si internationale, adresandu-se, in prima faza, doar
segmentului business. Grupul intentioneaza sa ofere pachete complete, cuprinzand atat transmisii de date si Internet, cat si servicii de voce si imagine. Inca din 1998, operatorul de televiziune prin cablu a demarat un program de investitii de 100 milioane de dolari, in vederea realizarii unei retele nationale pe
suport de fibra optica de transmisii de date si Internet si servicii de voce si imagine avand la baza tehnologia SDH. Reteaua de fibra optica va conecta orasele Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Tirgu Mures, Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Timisoara, Craiova, Sibiu si Alba Iulia intre ele.
Infrastructura de fibra optica este interconectata cu retelele europene ale Deutsche Telekom (Matav), KPN (Pantel) si Vivendi, existand conexiuni cu peste 200 de operatori din Europa, ca Frankfurt, Paris, Londra, Milano, Amsterdam si Budapesta.

K Tech – Ultra PRO deschide noi magazine
Grupul K Tech – Ultra PRO a investit peste 300.000 de dolari in cele doua magazine deschise de curand in Bucuresti, urmand ca alte doua puncte de desfacere, in Bucuresti si Bacau, sa fie inaugurate pana la sfarsitul acestui an. Ultra PRO va detine, in acest fel, 22 de magazine in toata tara, investitia totala, de la inceputul anului, ridicandu-se la 750.000 de dolari. Rezultatele financiare inregistrate de Ultra PRO pe primele trei trimestre arata cresteri de peste 30%, comparativ cu anul trecut, rezultate
in primul rand din activitatea de distributie de tehnica de calcul derulata prin intermediul a peste 1.350 de firme. Firma comercializase deja pana la sfarsitul lunii septembrie circa 25.000 de seturi complete de calculator, dintre care 13.000 au fost asamblate si distribuite sub marca proprie a grupului – Ultra PRO.

Noile telefoane mobile Nokia sparg piata
Cele sapte tipuri de telefoane mobile lansate de curand de compania finlandeza Nokia extind si mai mult portofoliul de produse ale acesteia, Nokia furnizand in momentul de fata peste o treime din totalul telefoanelor vandute pe plan mondial. Noul telefon mobil N-Gage, care permite consumatorilor sa ruleze jocuri video, stocate si distribuite pe carduri de memorie, pe un ecran color, adreseaza o provocare directa unor companii ca Nintendo, Sony sau Microsoft, care isi disputa piata jocurilor video. Microsoft a mai prezentat inca cinci modele de telefoane echipate cu ecran color si aparat foto, precum si un nou model dotat cu tastatura, care sunt adresate unor variate categorii de consumatori si utilizeaza popularul standard GSM. Cererea pentru primul telefon cu camera de luat vederi scos pe piata, 7650, depaseste deja cu mult oferta, Nokia livrand peste un milion de telefoane de acest tip, iar pana la sfarsitul anului se preconizeaza livrari de trei milioane de unitati.

Graficul saptamanii

Cele mai mari venituri anuale in Silicon Valley
Acestia sunt cu zece directori care au fost cel mai bine platiti din cadrul celor mai mari 150 de companii cu sediul in Silicon Valley (top pe baza vanzarilor din 2001). Veniturile lor totale includ salariul, prime, comisioane, castiguri rezultate din actiunile detinute la respectiva companie. De asemenea, includ si alte compensatii financiare, cum ar fi plati ale politelor de asigurari, contributii la planurile de pensie, cheltuieli cu masina, cheltuieli de intretinere, asistenta financiara pentru credite, rambursarea taxelor, inchiderea imprumuturilor, realocarea cheltuielilor si platilor, castiguri din exercitarea optiunilor pe actiuni in cadrul anului fiscal pe baza diferentelor dintre pretul initial al optiunii si valoarea de pe piata a actiunilor la data exercitarii.

Softul saptamanii
Cel mai bun manager de fisiere
Total Commander (numele initial Windows Commander) este un manager de fisiere care ofera suport multi-lingvistic, cautare, comparare de fisiere, sincronizare de directoare, vizualizare rapida a unor fisiere de tip imagine (bmp, jpg, etc.), plugin-uri care ajuta la lucrul cu arhivele (ZIP, ARJ, LZH, RAR, UC2, TAR, GZ, CAB, ACE), client de FTP incorporat cu suport pentru: FXP, HTTP, proxy si altele. Total Commander versiunea 5.5 aduce urmatoarele imbunatatiri: plugin-uri pentru accesarea aparatelor de tip PocketPC si a altor fisiere sistem. Se pot crea descrieri pentru fiecare fisier in parte si vor fi copiate odata cu acestea. Deschide arhive descarcate partial (in timp ce se efectueaza download-ul). Imbunatatiri la sincronizarea directoarelor, redenumirea multipla a fisierelor, clientul de FTP. Il puteti lua de la urmatoarea adresa: https://fileforum. betanews.com/ download.php?fid=945901171