Ministerul intentioneaza extinderea noii modalitati de depunere la toti marii contribuabili, pentru declaratiile lunare privind obligatiile de plata la bugetul de stat.

Motorola a incheiat un parteneriat cu AOL Time Warner
Motorola Inc. si AOL Time Warner au anuntat semnarea unui acord ce va permite companiei Motorola sa comercializeze o varietate de produse AOL Time Warner si sa furnizeze consumatorilor mobili din Europa serviciile cunoscutei companii media. Prin acest parteneriat, Motorola va crea continutul tematic al Warner Bros, ceea ce va duce la livrarea pe piata europeana a unor noutati precum jocuri mobile interactive, ton de apel si screen savere inspirate din cele mai populare seriale TV produse de AOL, jocuri cu personaje animate Looney Tunes etc. Parteneriatul vine in intampinarea noilor aparate Motorola prezentate la inceputul acestui an si care vor fi lansate in curand pe piata.

Lucent dezvolta noi tehnologii de transmitere de date
Reprezentantii laboratoarelor Bell Labs, varful de lance al cercetarii companiei Lucent Technologies, au anuntat realizarea unui echipament care va permite companiilor de telecomunicatii sa comprime de patru ori mai multe date pe un singur canal de cablu optic. Denumit LambdaXtreme Transport, produsul va micsora cu aproximativ 15 procente costurile de instalare a retelelor optice pe distante lungi, datorita reducerii numarului de echipamente necesare la ora actuala pentru construirea liniilor de mare viteza. Compania germana Deutsche Telekom s-a oferit sa foloseasca in premiera produsul Lucent si sa construiasca o linie noua de telecomunicatii, incepand de luna viitoare. (Paul Stroe)

Ghidul afacerilor pe WAP
Connex, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, a lansat aplicatia Ghidul Afacerilor, accesibila pe serviciul de Connex WAP. Astfel, utilizatorii au acces la datele de baza ale firmelor romanesti (numele, adresa, numarul de inmatriculare, codul fiscal; programul de targuri si expozitii Romexpo; raspunsuri la intrebari frecvente legate de procesul de preschimbare a certificatului de inmatriculare si a certificatului de inregistrare fiscala; informatii legate de taxele pentru inregistrarea si autorizarea functionarii comerciantilor.

KPN ofera mai mult pentru Euroweb
Grupul olandez de telecomunicatii Royal KPN NV a majorat, saptamana trecuta, cu 20% pretul ofertei pentru achizitia unui pachet suplimentar de actiuni la furnizorul de servicii de Internet Est-european Euroweb, potrivit Mediafax. Noul pret este de 2,7 USD pentru o actiune, ceea ce ridica valoarea totala a capitalului furnizorului de servicii Internet la 12,6 milioane USD. Suma totala pe care KPN ar urma sa o plateasca pentru pachetul de actiuni este de sase milioane USD. Actiunile Euroweb, care are activitati in Ungaria, Romania si Republica Ceha, se tranzactionau, la mijlocul saptamanii trecute, la 2,67 USD.

Romania asteapta investitori in IT
Romania are toate caracteristicile unei piete emergente si trebuie remarcat faptul ca toate firmele care au castigat proiectele de informatizare ale Ministerului Comunicatiilor sunt romanesti, a declarat ministrul Dan Nica cu ocazia prezentarilor sustinute la CeBIT 2002, relateaza Mediafax. De asemenea, Consiliul Local Cluj a prezentat un proiect de parc high-tech, in care, cu ajutorul unui grant Phare de patru milioane de euro, precum si cu bani ai municipalitatii, se vor face amenajarile necesare pentru a face un proiect greenfield de IT cat mai usor de pornit. Dan Nica a mai afirmat ca inlesnirile pentru industria IT au adus Romania la un nivel de competitivitate similar cu cel al Chinei sau al Indiei, state care, in ultimii ani, au inregistrat incasari semnificative din exporturile de software si componente.Graficul SAPTAMANII

Traficul site-urilor dedicate pe perioada Olimpiadei de Iarna Potrivit unui studiu realizat de
comScore, cel mai intens trafic pe site-urile sportive ce au avut pagini dedicate olimpiadei de la Salt Lake City a fost realizat in primele doua zile ale desfasurarii evenimentului, msnbc.com inregistrand mai mult de o jumatate de milion de accese in zilele de 8 si 9 februarie a.c. Principalii utilizatori au fost americanii, care au realizat peste 60% din traficul pe aceste site-uri. Foarte putine accesari s-au inregistrat pe site-urile oficiale, precum Comitetul International Olimpic (olimpic.org) si Comitetul Olimpic al Statelor Unite (usoc.org). Dintre sporturile de iarna preferate de surferi s-a remarcat patinajul artistic, in timpul finalelor de dublu din 12 februarie traficul pe nbcolympics.com crescand cu 70 la suta, in timp ce audienta site-ul lui Sports Ilustrated a crescut cu peste o suta de procente fata de numarul mediu de accesari zilnice. (Paul Stroe)

Softul Saptamanii

Program pentru compozitii karaoke
Video Karaoke Player (VKP) este o aplicatie dedicata celor ce vor sa-si exprime talentul muzical prin intermediul calculatorului. Cu ajutorul VKP va puteti crea propriile fisiere karaoke, prin capturarea imaginilor video-
clipurilor de pe Internet sau de pe un video recorder. Daca descarcati videoclipurile dorite dintr-o baza de date care contine si fisiere cu versurile aferente, programul le va sincroniza singur. Daca nu, introduceti dumneavoastra versurile si le sincronizati manual cu linia muzicala corespunzatoare. Video Karaoke Player este personalizabil, oferind posibilitatea redimensionarii textului pe ecran, functioneaza in orice rezolutie si are o paleta de controale specifice programelor muzicale. Desi este shareware, programul vine si intr-o versiune free trial care poate fi descarcata de la http://www.vkp2.prv.pl/ (Paul Stroe)