BCR Asigurari a inregistrat, dupa noua luni de activitate, venituri din prime subscrise in valoare de 92 miliarde lei. Compania a incheiat pana acum un numar de 40.000 de polite de asigurare si este prezenta cu sucursale proprii in 40 de judete ale tarii. In urma ultimei adunari generale a actionarilor, din 4 octombrie 2002, in functia de presedinte-director general a fost numit Romeo Jantea (fost la AVIVA), in locul lui Dan Pescaru, care si-a prezentat demisia din motive personale.

Noutati editoriale din asigurari
In lucrarea Cutremurul – risc asigurabil, de Bogdan Tudor, editura Niculescu, autorul isi propune sa prezinte elementele esentiale legate de fenomenul cutremurului de pamant si cele legate de asigurarea impotriva acestui risc. Lucrarea face apel la o serie de cercetari teoretice si aplicative, desfasurate in cadrul unor institutii de profil, si are ca punct de plecare importanta si actualitatea riscului de cutremur in Romania.
Lucrarea trateaza:
· problematica generala legata de cutremur (terminologie, elemente de calcul);
· problematica tehnica a asigurarii pentru cutremur (zonare seismica, managementul riscului de cutremur conform standardelor internationale, elemente de calcul);
· hazardul si riscul seismic in Romania;
· abordarile posibile ale asigurarii impotriva riscului de cutremur in Romania (facultativa sau obligatorie).
Lucrarea este destinata industriei asigurarilor (subscriitori, specialisti din sectoarele tehnice ale companiilor de asigurare, intermediarilor si brokerilor de asigurari etc.), dar si studentilor care se pregatesc pentru o cariera in domeniul asigurarilor.
Pentru achizitionare: tel.: 224.24.80, tel/fax: 222.03.72,
e-mail: edit@niculescu.ro.

Dictionar de asigurari – editia a doua
A aparut editia a doua a „Dictionarului de asigurari”, traducere din limba engleza a lucrarii cu acelasi nume, aparuta la divizia editoriala a grupului Financial Times. In cele aproximativ 700 de pagini sunt explicati peste 3.000 de termeni de specialitate. Cartea se adreseaza atat lucratorilor din sectorul asigurarilor, cat si celor care nu sunt specializati in acest domeniu, dar au legaturi cu asigurarile (banci, companii de consultanta, case de avocatura etc.). „Dictionar de asigurari”, aparut in Romania la editura Trei, se poate gasi in librarii, dar se poate comanda si online pe unul din site-urile www.unsar.ro si www.1asig.ro. Pretul cartii este de 400.000 lei, iar comenzile pe Internet beneficiaza de o reducere de 15%. Coordonatele editurii Trei sunt : tel.: 224.55.26, adresa: Bucuresti, B-dul Ion Mihalache, nr 313, bl 1,sc 2, ap 2.