Pot solicita intre 30.000 si 2.000.000 euro firmele private si cooperativele de consum. Fiecare solicitant va contribui insa cu cel putin valoarea solicitata. De exemplu, daca va cere 30.000 de euro, va contribui cu 30.000 de euro. Sectoare: lapte si produse lactate; carne, produse din carne si oua; legume, fructe si cartofi; vinificatie si peste. De asemenea, modernizari in productia de cereale, seminte oleaginoase si sfecla de zahar, precum si solutii pentru deficientele existente in aceste sectoare (contributia solicitantului va fi cel putin 70%). Totalul fondurilor nerambursabile pentru aceasta componenta a fost de 53 milioane de euro, inclusiv pentru cele cinci runde lansate anul trecut. Rezultatele selectiilor anterioare, precum si alte detalii despre program pot fi aflate pe site-ul Agentiei Sapard http://www.sapard.ro.

Saptamanalul UE poate fi citit pe Internet

Calendarul saptamanal al celor mai importante evenimente legate de Uniunea Europeana este disponibil electronic la http://europa.eu.int/comm/ press_room. Buletinul electronic este un serviciu de informare pus la dispozitie pe site-ul Comisiei Europene.
Cei interesati de informatiile cu privire la UE vor gasi la adresa indicata detalii despre tipul evenimentelor si data la care au loc, adresele web pentru informatii suplimentare, mentiuni privind oportunitatile de imagine, transmiterea evenimentelor pe canalul de televiziune al Comisiei (Europe by Satellite) sau prin Internet.