Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, a transmis miercuri, într-o postare pe Facebook, că intenţia Guvernului de a majora valoarea tichetelor de masă cu opt bani poate să vină doar din partea unor „indivizi care nu ştiu cât costă o pâine”. Acesta l-a acuzat pe premierul Florin Cîţu că îi umileşte pe români.

„WOW!!!!! Guvernul Cîţu, în mărinimia lui, creşte valoarea tichetului de masă cu 8 bani. Astfel de decizii pot fi luate doar de indivizi care nu ştiu cât costă o pâine. Cîţule, de ce îi umileşti pe români?”, a transmis Ştefan Radu Oprea, miercuri, pe Facebook, într-o postare dură.

Ce măsuri pregătește Guvernul pentru români

Recent, Ministerul Municii şi Ministerul Finanţelor au în transparenţă decizională două ordine care prevăd majorarea valorii tichetelor de masă şi tichetelor de creşă, din luna octombrie, însă creșterile sunt infime.

Practic, documentului, pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi cuantumul de 20,09 lei, adică valoarea acestuia va creşte cu 8 bani.

Al doilea ordin pus în transparenţă decizională pe site-ul Ministerului Muncii arată că pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie, valoarea sumei lunare care este acordată sub formă de tichete de creşă va fi majorată la 490 lei, deci vorbim despre o creştere cu 10 lei.

Florin Cîțu nu știe cât costă o pâine în România

În data de 10 august, premierul Florin Cîţu a spus că nu poate spune cât costă o franzelă, deoarece nu mănâncă pâine. Întrebat cum se vor descurca cu majorările de preţuri cei peste un milion de români care au salariul minim pe economie, prim-ministrul a spus că au fost create locuri de muncă, prin programul de guvernare, şi în fiecare lună scade rata şomajului în România. Declarația primului ministru a fost taxată dur atât de opoziție, cât și de presă.