Spaniolul care și-a ajutat soția să moară a fost achitat. Durerile insuportabile au făcut-o să-și dorească moartea

După ce legea privind eutanasierea a intrat în vigoare în Spania, Angel Hernandez, spaniolul care și-a ajutat soția să moară, a fost achitat, notează publicația El Pais. În aprilie 2019, acesta și-a ajutat soția bolnavă în stadiu terminal să își pună capăt vieții.

Povestea celor doi este una tristă, femeia repetând în nenumărate rânduri că și-ar dori să moară. María Jose Carrasco, soția lui Hernandez, a fost diagnosticată cu scleroză multiplă în anul 1989. Șapte ani mai târziu, medicii au spus că are un handicap sever. Timp de foarte mulți ani, femeia a spus că nu dorește să mai trăiască și că vrea să-și pună capăt zilelor înainte de a deveni complet invalidă.

Cum a procedat bărbatul

Înainte de a-i da o soluție letală de pentobarbital de sodiu, Hernandez a înregistrat-o pe femeie în timp ce era întrebată dacă este sigură că vrea să moară. În videoclip se poate auzi cum María Jose Carrasco spune ”cu cât mai repede, cu atât mai bine”.

După ce i-a dat soluția letală, bărbatul s-a predat autorităților unde a petrecut o noapte într-o celulă a închisorii din Madrid. După ce a fost eliberat, Hernandez a început o petiție pentru dezincriminarea sinuciderii asistate.

Femeia a spus clar că dorește să moară într-un interviu din 2018

Cu jumătate de an înainte ca María Jose Carrasco să moară, cei doi soți au oferit un interviu pentru publicația El Pais. În cadrul acestui interviu, femeia a fost întrebată dacă nu vrea să aștepte ca situația să i se înrăutățească pentru a primi îngrijiri paliative. Aceasta a răspuns ”nu vreau să mă culc, vreau să mor”.

Procurorul care ceruse ca Hernandez să execute 6 luni de închisoare a declarat că legea eutanasiei din Spania recunoaște” dreptul de a pune capăt vieții în situații de boli grave, cronice și incapacitate sau boli grave și incurabile, protejând astfel legal un drept care anterior nu avea acoperire legală”.

Concret, purtarea lui Angel Hernandez nu ar trebui să facă obiectul achetei penale, concluzionează procurorul.

Sursă foto: Dreamstime