După un prim set condus de la cap la coadă de Sorana Cîrstea, Elise Mertens a avut o răbufnire de orgoliu și a fost aproape de a-și adjudeca actul secund. Belgianca a avut 5-2, însă „Sori” a luptat incredibil și a întors rezultatul.

Sportiva din România a servit pentru câștigarea turneului la scorul de 6-5, dar presiunea și-a spus cuvântul, iar Mertens a reușit break-ul. Totul s-a decis în tiebreak, unde belgianca a început mai bine, dar Sorana a avut din nou puterea de a reveni și s-a impus, 7-3.

Sorana Cîrstea a cucerit al doilea său trofeu WTA, după cel de la Tașkent, din 2008. Anul trecut, campioana de la Istanbul a fost o altă româncă, Patricia Țig.

Sorana Cîrstea, noua campioană de la Istanbul

Învingătoarea de la Istanbul va încasa un cec de 29.200 de dolari, în timp ce jucătoarea învinsă în ultimul act va primi circa 16.000 de dolari. Campioana de la Istanbul va primi de asemenea și 280 de puncte în clasamentul WTA, în timp ce a doua jucătoare va primi 180 de puncte, transmite DigiSport.

Aceasta a fost a 5-a finală WTA din cariera Soranei Cîrstea. Până acum, românca a mai jucat la Tashkent (2008-victorie, 2019-eșec), Toronto (2013-eșec) și Budapesta (2007). Românca nu a cedat niciun set până acum la Istanbul.

Sorana Cîrstea a ajuns în finala de la Istanbul după ce a trecut de Marta Kostyuk (locul 85 WTA) în semifinale. De partea cealaltă, Mertens a trecut de Veronika Kudermetova (locul 29 WTA) în penultimul act.

Sorana Cîrstea a început en fanfare meciul cu Marta Kostyuk din semifinalele turneului WTA de la Istanbul. Românca a condus cu 3-0 după numai șapte minute, reușind două break-uri în acest interval, dar apoi a urmat revenirea adversarei din Ucraina. După ce scorul s-a făcut 4-0, Kostyuk a avut o răbufnire și s-a apropiat la 4-3. În cele din urmă, cu multe emoții, Sorana Cîrstea și-a adjudecat primul set, scor 6-4, după 39 de minute.

Kostyuk a început mai bine setul secund, reușind break încă din al doilea game. Sorana Cîrstea nu a intrat în panică după începutul bun al adversarei în vârstă de 18 ani, astfel că a egalat la 3-3, iar apoi a reușit break-ul pentru 4-3. Sorana a rezistat apoi și a dus scorul la 5-3, iar în cele din urmă și-a adjudecat și al doilea set, scor 6-4.

Sursă foto: captură Digi Sport