Victorie de senzații pentru Simona Halep. Locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat pentru a treia oară în semifinalele turneului WTA 500 de la Stuttgart. Constănțeanca a învins-o cu scorul de 6-1, 6-4, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 34 WTA, scrie news.ro. 

De menționat este faptul că, după prima victorie împotriva Marketei Vondrousova, în optimi, Halep avea de luat o altă revanşă, de data aceasta în faţa Ekaterinei Alexandrova.

Mai exact, sportiva româncă a pierdut fără drept de apel, scor 2-6, 1-6, în februarie, în sferturi, la Gippsland Trophy, însă acum și-a luat revanșa complet.

În primul set, Halep a servit foarte bine şi a returnat nimicitor, şi-a mişcat permanent adversara, iar Alexandrova și-a pierdut precizia foarte mult în urma efortului depus.

De cealaltă parte, rusoiaica a fost și ea generoasă. Arma ei principală, serviciul, a fost oscilantă şi abia în setul al doilea şi-a mai recuperat forţa şi cadenţa. În manşa secundă, însă, Halep a avut de înfruntat parcă o altă adversară.

Victorie pentru Simona Halep 

Jucătoarea din Rusia a oprit risipa punctelor, a fost mai agresivă, mai mobilă şi a pus mai multă forţă în lovituri. În acel moment, Simona Halep și-a pierdut puțin dn precizie, însă acest lucru nu a dezavantajat-o prea mult.

Mai exact, constănțeanca a întregistrat un scor de 5-0 în mai puţin de 15 minute, cu break-uri în ghemurile al doilea şi al patrulea.  Alexandrova a prins apoi mai multă ambiție și a câştigat destul de greu primul ei ghem, pe prorpriul serviciu, dar a cedat setul, cu 1-6, după 22 de minute.

După victoria de vineri, Simona Halep urmează să joace sâmbătă, în penultimul act cu Arina Sabalenka din Belarus, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5, sau cu Anett Kontaveit din Estonia, locul 27 WTA.

În același timp, în cealaltă semifinală se vor întâlni australianca Ashleigh Barty, locul I WTA, şi ucraineanca Elina Svitolina, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4.

De menționat este faptul că, calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 26.130 de euro şi cu 185 de puncte WTA Nu este pentru prima oară când Halep ajunge aici. Sportiva a mai fost în penultimul act la Stuttgart în 2015 şi 2017, cea mai bună performanţă a ei la acest turneu.