Traficul este una dintre cele mai mari probleme reclamate de bucureşteni. Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Generală a Capitalei, a vorbit, joi, despre ce soluţii se pot implementa pentru a se ajunge la o reducere a traficului cu 40%.

Invitat la Realitatea Plus, candidatul dreptei a menţionat șoseaua de centură pe 4 benzi din zona de Vest a Bucureștiului, metroul de suprafață, dar și un sistem de mari parcări. Nicuşor Dan afirmă că toate acestea ar putea fi realizate în termen de 4 ani.

“Sunt lucruri pe care putem să le facem în 4 ani și asta să ducă la o diminuare a traficului la 40%”

“Înțeleg că s-a vopsit piciorul podului (Podul Ciurel – n.red.) și, din grabă, s-au stropit și câteva zeci sau sute de mașini. Acest proiect te ajută să ajungi pe Splai și să faci stânga pe Virtuții. Asta e marea realizare. A costat undeva pre 80-100 de milioane de euro.

Soluția adevărată pentru zona de Vest a Capitalei extrem de aglomerată este șoseaua de centură pe 4 benzi, două benzi pe sens, astfel încât oamenii din Drumul Taberei să poată să iasă direct pe centură, să nu mai vină toți pe valea cascadelor, Iuliu Maniu. Asta e o parte din soluție și, bineînțeles, prelungirea bulevardului Timișoara. Și doi: metroul de suprafață de care am vorbit, că, în momentul de față, locuitorii din Chiajna nu au altă soluție decât autoturismul. Atunci pot ajunge cu trenul în Gara de Nord.

Dacă vorbim de trafic, metrou de suprafață, șoseaua de centură, sistem de mari parcări, sistem de semaforizare inteligentă, reabilitare linii de tramvai sunt lucruri pe care putem să le facem în 4 ani și asta să ducă la o diminuare a traficului la 40%. Asta înseamnă timp pentru toată lumea, înseamnă reducerea poluării… sunt lucruri pe care putem să le facem”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit realitatea.net.

De sâmbătă se poate circula pe Podul Ciurel

Joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că Podul Ciurel, un proiect de 50 de milioane de euro, va fi deschis circulaţiei sâmbătă, 19 septembrie.

“Vă anunț cu mare bucurie că am finalizat cea mai mare lucrare de infrastructură din Capitală din ultimii 30 de ani, Podul Ciurel – Nod Virtuții, pe care se va putea circula începând sâmbătă, 19 septembrie. Nodul Virtuții nu este un simplu pod, ci este o construcție de infrastructura extrem de complexă, formată dintr-un pod hobanat peste Dâmbovița, două pasaje supraterane peste Șoseaua Virtuții și un pod la nivelul solului peste Râul Dâmbovița”, a transmis Firea, potrivit unui comunicat al municipalităţii.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu