Sâmbătă, 12 ianuarie, a avut loc lansarea Exatlon 3, însă cifrele nu sunt deloc mulțumitoare. Pro Tv, cu Las Fierbinți, urmat de un film de acțiune a reușit o audiența dublă față de rivali. Scandalul de la Exatlon 2, când războinicul Alin Andronic a pierdut nedrept în fața colegei Beatrice Olaru, i-a afectat serios pe cei de la Kanal D. Aceștia au fost acuzați că trag sfori, în contextul în care câștigătorul era evident încă înainte de finala concursului.

Totuși reprezentanții postului au ținut cont de reproșurile publicului și Cosmin Cernat a transmis că de acum vor fi doi câștigători Exatlon, un băiat și o fată. Fiecare va pleca acasă cu 50.000 de euro. Cu toate acestea, startul sezonului 3 a înregistrat cifre dezamăgitoare, poate și din cauza performanțelor sportive slabe ale noilor Faimoși Și Războinici.

Pe publicul comercial, Kanal D s-a situat pe locul 3, în tronsonul orar 19-24, când a fost difuzat și Exatlon, cu doar 4.5 puncte rating. Locul 2 i-a revenit Antenei 1, cu 5.1 puncte rating, cu un film de acțiune, iar lider detașat a fost Pro Tv, care a atins 9,9 puncte rating cu Las Fierbinți și un alt film de acțiune.

Pe publicul național Kanal D a stat ceva mai bine, clasându-se pe locul 2 cu 4,9 puncte de rating, dar tot la distanță mare față de Pro Tv care a avut 8.6 puncte rating. Antena 1 a ocupat locul 3 cu 4.7 puncte rating.

Pe intervalul în care s-a difuzat doar Exatlon, Kanal D a fost totuși pe locul 2 și pe publicul național și pe cel comercial, însă la o distanță considerabilă față de Pro Tv și foarte aproape de Antena 1, care s-a clasat pe locul 3.