Un criminal român periculos, fost combatant în Legiunea Străină, a fost extrădat din Franța și adus înapoi în Români cu mașina, după ce o companie aeriană a refuzat să-i permită accesul în avion. Sportivul era urmărit internațional de autoritățile române după ce executase cu patru gloanțe un tânăr din Bacău, specializat în infracțiuni informatice.

Ștefan Achim, bărbat de 46 de ani, s-a implicat în acțiuni violente pe care le-a comis fie în interes propriu, fie în numele unor cunoscuți lideri interlopi din România. De asemenea, întrucât era sportiv, Ștefan Achim nu s-a ferit să participe la gale de kickboxing televizate.

Infracțiunea comisă de Ștefan Achim

În primăvara lui 2020, Ștefan Achim a pus-o pe iubita lui să-i caute pe cineva care ar fi putut să-i vândă un software pentru accesarea telefoanelor mobile la distanță. Așa a dat femeia peste Iulian Cezar Oancea, un pirat cibernetic de 21 de ani, care i-a promis că îi poate livra comanda pentru 500 de euro. În realitate, omul a înșelat-o, fără să știe cât de periculoasă este victima sa.

Când a văzut că a fost înșelat, Ștefan Achim și-a luat pistolul, un Makarov pe care îl cumpărase de la niște traficanți de arme bulgari, și a plecat la Bacău. Ajuns acolo, sportivul l-a împușcat pe tânăr, chiar în blocul în care avea locuința, fără să fie interesat de repercusiuni. Conform anchetatorilor, acesta a tras șase gloanțe, dar numai patru și-au atins ținta.

Înainte de plecare, acesta i-a luat victimei banii din buzunar, un laptop, cheile de la mașină și două telefoane mobile, pe care le-a aruncat la gunoi. Conștient că va fi identificat de polițiști, Ștefan Achim a ales să plece în Franța.

Pe 21 mai 2020, acesta a fost prins de autoritățile franceze și încătușat în localitatea Creil. În ascunzătoarea sa, au fost găsiți 30.000 de euro, trei telefoane mobile, plus pistolul Makarov pe care l-a folosit la uciderea tânărului de 21 de ani.

Ștefan Achim, trecut în custodia Armatei Franceze

Surse judiciare au spus pentru gândul.ro că românul a fost considerat atât de periculos, încât a fost trecut în custodia Armatei Franceze. Odată adus în România, Ștefan Achim ar fi fost audiat de judecători numai prin videoconferință, deoarece autoritățile nu și-ar fi asumat riscul escortării sale. Acesta se află încarcerat în regim de maximă siguranță la Penitenciarul Iași.

Ziua în sala de antrenament, noaptea în slujba interlopilor

Marius Ştefan Achim a început să se facă remarcat în țara noastră în 2003, când ar fi intrat în slujba liderului interlop gălățean Marian Ivan, alături de care s-ar fi afișat în 2007. Marian Ivan era un sponsor al galelor de kickboxing, iar Ștefan Achim era unul dintre sportivii pe care îi sponsoriza.

În 2008, acesta a participat la funeraliile fostului său șef, ucis cu sabia de un fost om de încredere. Pe lângă Ștefan Achim, au mai participat la înhumarea lui Marian Ivan și alți lideri interlopi din România, precum frații Corduneanu (Iași), Titel Crăcănatu (Brăila), membri ai clanului Duduianu (București), constănțeanul Nuredin Beinur, zis și „Rechinul mării”, plus alţi luptători de kickboxing.

SURSĂ: gsp.ro