Klaus Iohannis şi Partidul Social Democrat au o lungă istorie de conflicte, însă iată că liderul PSD, Marcel Ciolacu, vine cu un mesaj de pace către şeful statului!

“Să intrăm cu toţii într-o normalitate şi preşedintele României să fie preşedintele tuturor românilor”

Într-o intervenţie la Antena 3, duminică seara, Ciolacu a vorbit despre maturitatea politică a PSD, subliniind că speră că şi preşedintele Iohannis va adopta o astfel de poziţie, iar totul să intre în normalitate în România pe finalul mandatului prezidenţial.

“Sper ca pe acest sfârşit de mandat să intrăm cu toţii într-o normalitate şi preşedintele României să fie preşedintele tuturor românilor.

Cred că mult-hulitul Partid Social Democrat, cel care trebuia să treacă în ilegalitate, a dovedit o maturitate politică evidentă şi pentru partenerii strategici şi pentru partenerii europeni.

Am făcut un exemplu de politică pentru că suntem nişte patrioţi”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Nu am un parteneriat cu președintele Klaus Iohannis. Mi-e și greu să am un parteneriat politic… Avem în acest moment discuții instituționale normale. S-au făcut mari greșeli. Implicarea în politică, și nu o implicare voalată… O implicare la un moment dat să împarți românii în buni și răi, galbeni și roșii, ciumați, neciumați. Toate aceste lucruri, la un moment dat, le plătești,” a mai spus șeful PSD, referindu-se la președintele României.

Ciolacu: De 30 de ani se cântă prohodul PSD-ului

Preşedintele PSD a fost întrebat şi ce părere are despre declaraţiile adversarilor săi politici, care spun despre el că este un lider prea blând, scrie News.ro.

“De 30 de ani se cântă prohodul PSD-ului. Cred că în momentul acesta lumea aşteaptă un Guvern funcţional şi eficient”, a fost replica lui Marcel Ciolacu.

Peste 80% dintre cetăţeni cred că România merge într-o direcţie greşită. Angajamentul luat de PSD

Tot duminică, preşedintele PSD a mai vorbit şi despre modul în care formaţiunea sa se va comporta la guvernare, având în vedere că 82% dintre români consideră că ţara merge într-o direcţie greşită.

“Cred că această cifră care nu pentru prima oară a contat cel mai mult în decizia PSD de a intrat la guvernare. Era evident că ţara se îndreaptă spre un dezastru o instabilitate, o disoluție a statului şi se vedea că nu mai exista o încredere a românilor în guvern şi statul român.

E acel moment în care strângi partidul si spui… Stăm şi ne uităm la sondajele de opinie şi așteptam să se nenorocească şi partidele adversare şi România sau intervenim şi aducem această stabilitate guvernamentală şi încheiem această criză politica?”, a mai precizat Marcel Ciolacu despre alegerea făcută în interiorul PSD.