Preşedintele Klaus Iohannis, atacat în pragul Zilei Naţionale a României!

Klaus Iohannis, aşteptat de AUR la Alba Iulia, între două partide de golf

Mesajul dur vine din partea liderilor AUR (Alianţa pentru Unirea Românilor), care îi transmit preşedintelui României că este invitat în judeţul Alba, însă la mitingul de 1 Decembrie de la Alba Iulia, nu la golf.

“Acesta va fi și un bun prilej să vadă cât de popular mai este printre români”, afirmă George Simion, copreşedinte al AUR.

“Dacă vrea să fie președintele tuturor românilor, și nu doar al PNL, Klaus Iohannis este așteptat pe 1 decembrie, la ora 08:00, în fața gării din Alba Iulia, la marșul studenților basarabeni, sau oricând îi va permite programul liber între două partide de golf, pentru a marca Ziua Națională. Acesta va fi și un bun prilej să vadă cât de popular mai este printre români”, este mesajul transmis de liderul AUR.

“Poate va explica mai bine la ce anume s-a referit atunci când a declarat că statul a eșuat”

Şi celălalt copreşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor, senatorul Claudiu Târziu, a vorbit despre “preşedintele statului eşuat” şi a atras atenţia că românii nu au uitat “intimidările, amenințările și constrângerile la care au fost supuși în ultima vreme” de către Klaus Iohannis şi celelalte autorităţi ale statului român.

“Îl invităm pe președintele <<statului eșuat>> să vină în fața românilor și să participe alături de ei la evenimentele prilejuite de Ziua Națională.

Cu această ocazie, poate va explica mai bine la ce anume s-a referit atunci când a declarat că statul a eșuat și cum ar vedea el renăscând din propria cenușă o țară al cărei lider a pus un asemenea diagnostic.

De asemenea, suntem convinși că românii vor ști să aprecieze intimidările, amenințările și constrângerile la care au fost supuși în ultima vreme și că îi vor mulțumi pe măsură”, a declarat şi Claudiu Târziu.

Pe 1 Decembrie, la Alba Iulia, programul manifestaţiilor va începe la ora 8 dimineaţa cu tradiționalul marș al studenților basarabeni care vor unirea cu România. Peste 3.000 de participanți și-au anunțat participarea la acest eveniment, anunţă reprezentanţii AUR prin intermediul unui comunicat.

“E Ziua Naţională, nu e rost de protest. E sărbătoarea Marii Uniri”

În urmă cu câteva zile, George Simion vorbea la România TV despre marşul de 1 Decembrie de la Alba Iulia.

„Începând cu anul 2006, eu în fiecare an merg în capitala Unirii, la Alba Iulia, unirii Transilvaniei cu ţara. De aceea o să fiu şi în acest an acolo în capitala Unirii de la 1 decembrie 1918. Îi invităm pe toţi românii să ni se alăture de la ora 8 dimineaţa din faţa gării din Alba Iulia.

Organizăm marşul tradiţional, marşul unirii „Basarabia e România”. Intrăm în cetate cu mii de steaguri tricolore.

E Ziua Naţională, nu e rost de protest. E sărbătoarea Marii Uniri şi aş invita toţi românii să nu uite de datele importante pentru neamul nostru, de aceea duminică sunt în Bucovina pentru ziua unirii Bucovinei cu ţara. Miercuri vom fi cu toţii la Alba Iulia. (…)

Şi anul trecut au fost restricţii şi noi cei de la AUR am fost mii de oameni acolo la Alba Iulia. (…) De fiecare dată o să cinstim această zi importantă pentru neamul nostru”, a declarat, vineri seara, George Simion.